Η στιγμή της σύγκρουσης των ελικοπτέρων στην Αυστραλία και η δραματική προειδοποίηση επιβάτη (vid)

 Η στιγμή της σύγκρουσης των ελικοπτέρων στην Αυστραλία και η δραματική προειδοποίηση επιβάτη (vid)

Τις δραματικές στιγμές λίγο πριν τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στον αέρα, κοντά στο τουριστικό πάρκο αναψυχής Sea World στην περιοχή του Gold Coast της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς, δείχνει ένα βίντεο από το εσωτερικό της καμπίνας ενός εκ των δύο ελικοπτέρων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που δημοσιοποίησε το δίκτυο 7NEWS της Αυστραλίας, ένας επιβάτης προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον πιλότο ότι ένα άλλο ελικόπτερο προσέγγιζε το δικό τους.

Ο επιβάτης, που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα, εμφανίζεται να χτυπά επανειλημμένα και επιτακτικά τον πιλότο στον δεξιό ώμο.

ς

Τέσσερα άτομα του δεύτερου ελικοπτέρου, που πετούσε πιο χαμηλά, σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών, ο πιλότος, δύο Βρετανοί και μία 36χρονη γυναίκα από το Σίδνεϊ. Ο γιος της 36χρονης τραυματίστηκε και έχει υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις. Ο πατέρας του κάλεσε τον κόσμο να προσευχθεί γι’ αυτόν, για να μπορέσει να ξυπνήσει και να έχει γρήγορη ανάρρωση.

Ο Νίκολας βρίσκεται σε κώμα και υποστηρίζεται αναπνευστικά από μηχάνημα υποστήριξης. Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή και κρίσιμη, έγραψε ο πατέρας.

Το δυστύχημα έγινε όταν το ένα ελικόπτερο προσγειωνόταν και το άλλο απογειωνόταν, με αποτέλεσμα το ένα να προσκρούσει στο έδαφος και το δεύτερο να καταφέρει να προσγειωθεί.

Το δεύτερο ελικόπτερο υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει στην άμμο, σώζοντας τους τέσσερις επιβάτες που επέβαιναν, εκ των οποίων τέσσερις τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού.

Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, που μετά την προσγείωσή του, προσπάθησε να απεγκλωβίσει τους επιβάτες του, κόβοντας τις ζώνες τους με μαχαίρι και βοηθώντας τους να σταθούν στα πόδια τους.

Σχετικά Άρθρα