Ρατσιστική βία σε Ρομά με νοητικά προβλήματα στην Πάτρα: Στην ασφάλεια το θύμα – Του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα

 Ρατσιστική βία σε Ρομά με νοητικά προβλήματα στην Πάτρα: Στην ασφάλεια το θύμα – Του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα

Ρατσισμός με στοιχεία από την άγρια δράση της Κου Κλουξ Κλαν στην Πάτρα. Όλα έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ένας 35χρονος Ρομά πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων της Πάτρας για να πει τα κάλαντα. Σύμφωνα με το pelop.gr, κάποιοι θεώρησαν αστείο να τον υποχρεώσουν να γονατίσει και να πει τον κάλαντα.

Ο άντρας, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, υπακούει και αρχίζει να λέει τα κάλαντα.

Τότε, κάποιος θεώρησε αστείο να του πετάξει μερικές σταγόνες εύφλεκτου υλικού, ικανές όμως να κάψουν ζωντανό τον άνθρωπο. Οι δράστες μάλιστα δεν δίστασαν να του βάλουν φωτιά, με τον άτυχο άνδρα να ουρλιάζει. 

Ευτυχώς κατάφερε γρήγορα να σβήσει τις φλόγες μόνος του…

Κάποιος από την παρέα δεν δίστασε να τραβήξει το άγριο bullying με τις τρομακτικές σκηνές σε βίντεο…

Ανέβασε, δε, το βίντεο με τον δημόσιο εξευτελισμό του Ρομά ως story στο λογαριασμό του στα social media.

Μετά το σάλο ο 35χρονος άνδρας προσήχθη στην ασφάλεια για κατάθεση. Σύμφωνα με το pelop.gr, η κινητοποίηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν άμεση μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Π», με τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή για διερεύνηση σε βάθος του σοκαριστικού περιστατικού κακοποίησης.

Ο άνδρας που δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής μήνυση σε βάρος των δραστών, εντοπίστηκε και προσήχθη στην Ασφάλεια για να καταθέσει.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά Άρθρα