NFL: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Χάμλιν που υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια αγώνα

 NFL: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Χάμλιν που υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια αγώνα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο παίκτης των Μπάφαλο Μπιλς του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL), Ντάμαρ Χάμλιν, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον των Σινσινάτι Μπένγκαλς.

Ο 24χρονος σηκώθηκε για λίγο όρθιος, μετά από ένα τάκλιν στον Τι Χίγκινς των Μπένγκαλς στο πρώτο τέταρτο, αλλά στη συνέχεια έπεσε ανάσκελα.
 Το παιχνίδι στο Σινσινάτι διακόπηκε καθώς το ιατρικό επιτελείο εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο γρήγορα, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων γονάτισαν.  Ο 24χρονος Χάμλιν δέχθκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες πριν φύγει από το γήπεδο με ασθενοφόρο για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σινσινάτι. Το NFL ανακοίνωσε αργότερα ότι ο αγώνας διακόπηκε οριστικά.

 «Ο Ντάμαρ Χάμλιν υπέστη καρδιακή ανακοπή μετά από ένα χτύπημα στο παιχνίδι μας εναντίον των Μπένγκαλς», ανέφεραν οι Μπιλς σε ανακοίνωσή τους.
 «Οι παλμοί της καρδιάς του αποκαταστάθηκαν στο γήπεδο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία. Αυτή τη στιγμή είναι ναρκωμένος και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.»

 Καθώς ο Χάμλιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 9:25 μ.μ. τοπική ώρα, παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια τους, κάποιοι με δάκρυα στα μάτια. «Ο Χάμλιν έλαβε άμεση ιατρική φροντίδα στο γήπεδο από ομάδα και ανεξάρτητο ιατρικό προσωπικό και τοπικούς ιατρούς», δήλωσε ο επίτροπος του NFL Ρότζερ Γκούντελ.
 
 Η οικογένεια του Χάμλιν κατέβηκε από τις εξέδρες για να είναι μαζί του καθώς μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οπαδοί και των δύο ομάδων στέκονταν έξω από το νοσοκομείο περιμένοντας νέα, κάποιοι κρατώντας κεριά.

 Η ένωση παικτών NFL ανέφερε επίσης ότι η υγεία του Χάμλιν ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα: «Το μόνο πράγμα που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι η υγεία και η ευημερία του Ντάμαρ», ανέφεραν. Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ήταν μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον Χάμλιν. «Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και ολόκληρη την κοινότητα των Μπάφαλο Μπιλς», έγραψε στο twitter.

Η Τζέσικα Πέγκουλα, κόρη των ιδιοκτητών των Μπιλς,  Τέρι και Κιμ Πέγκουλα, είπε ότι η ίδια και οι Αμερικανοί συμπαίκτες της στο τουρνουά τένις μεικτών ομάδων United Cup στο Σίδνεϊ ήταν τρομοκρατημένοι: «Είναι απλά τρομερό. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Χαίρομαι που σταμάτησαν το παιχνίδι», είπε. «Υπάρχουν πολλά μεγαλύτερα πράγματα που είναι πιο σημαντικά από τα αθλήματα και τα παιχνίδια. Ήταν αρκετά τρομακτικό».

Σχετικά Άρθρα