Πάτρα: Οι αρχές δεν πίστεψαν τον 35χρονο ότι έβαλε ο ίδιος φωτιά – Άμεση εισαγγελική έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του

 Πάτρα: Οι αρχές δεν πίστεψαν τον 35χρονο ότι έβαλε ο ίδιος φωτιά – Άμεση εισαγγελική έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το pelop.gr, ο εισαγγελέας Εφετών έδωσε εντολή στην εισαγγελία Πρωτοδικών για να γίνει άμεση έρευνα όσον αφορά στο συμβάν, που έλαβε χώρα παραμονή Πρωτοχρονιάς, κατά το οποίο ένας 35χρονος Ρομά εμφανίζεται να λέει γονατιστός τα κάλαντα και στη συνέχεια να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 35χρονου, από την πλευρά της εισαγγελίας θα διερευνηθεί η όλη υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον 35χρονο, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.

  • Ο 35χρονος άνδρας, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, πήγε σε μια επιχείρηση αυτοκινήτων, ζητώντας να πει τα κάλαντα. Οι άνθρωποι που ήταν παρόντες, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν να τον περιπαίζουν.

Του ζήτησαν να γονατίσει για να πει τα κάλαντα. Όταν εκείνος υπάκουσε, ένας από την παρέα τού πέταξε σταγόνες εύφλεκτου υλικού και του έβαλε φωτιά. Με τα ρούχα του να έχουν λαμπαδιάσει, ο άνδρας αρχίζει να ουρλιάζει, πασχίζοντας να σβήσει τις φλόγες, με τους βασανιστές του όχι μόνο να μην τον βοηθούν, αλλά να τον καταγράφουν στα κινητά.

  • Ο 35χρονος κατάφερε τελικά να σβήσει τις φλόγες από τα ρούχα του, διαμαρτυρόμενος και απειλώντας με μηνύσεις. Το βίντεο από το περιστατικό, μάλιστα, αναρτήθηκε στα social media.

Από την κατάθεση του θύματος φαίνεται πως επισκεπτόταν τακτικά την εν λόγω επιχείρηση για να παίρνει σίδερα. Σύμφωνα με το protothema.gr, φέρεται να είπε στις Αρχές πως μόνος του γονάτισε, ενώ όσον αφορά στη φωτιά φαίνεται πως δήλωσε ότι ήταν «καλαμπούρι».

  • «Πήγα να πω τα κάλαντα και ήθελα εγώ να τα πω καθισμένος στα γόνατα. Δεν μου είπαν οι άνθρωποι, κάτι. Εγώ το ήθελα κι επειδή με γνωρίζουν, από καλαμπούρι, έπαιξα. Τα παιδιά μετά μου έβαλαν φωτιά για το καλαμπούρι. Κι αυτοί έκαναν καλαμπούρι κι εγώ. Τα πόδια μου δεν έχουν καεί καθόλου. Η φωτιά έσβησε απότομα κι όλο αυτό έγινε για πλάκα. Τους ανθρώπους τους ξέρω πολλά χρόνια» φέρεται να είπε.

Στον Εισαγγελέα έχει σταλεί το υλικό που συγκεντρώθηκε για το εν λόγω βίαιο περιστατικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σχετικά Άρθρα