Ινφαντίνο: Ζητάει και τα ρέστα αντί “συγνώμη” για την σέλφι στο φέρετρο του Πελέ – Δηλώνει σοκ και οργή για την κριτική

 Ινφαντίνο: Ζητάει και τα ρέστα αντί “συγνώμη” για την σέλφι στο φέρετρο του Πελέ – Δηλώνει σοκ και οργή για την κριτική

Λίγα μέτρα μακριά από το ανοιχτό φέρετρο του Πελέ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο σταμάτησε για να βγάλει μια selfie με μία παρέα μπροστά στο ανοιχτό φέρετρο του εμβληματικού αστέρα της μπάλας, που έφυγε σε ηλικία 82 ετών από τη ζωή έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ινφαντίνο επιμένει ότι το έκανε επειδή του το ζήτησε η οικογένεια του Πελέ και οι πρώην συμπαίκτες του.

Σε δήλωσή του, το «αφεντικό» της FIFA εξέφρασε τώρα σοκ και οργή για τα βέλη που δέχεται για τη selfie.

«Είμαι απογοητευμένος αφού ενημερώθηκα ότι προφανώς δέχομαι κριτική από κάποιους επειδή έβγαλα selfie και φωτογραφίες στην τελετή χθες.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένιωσα τιμή και ταπεινότητα που συμπαίκτες και μέλη της οικογένειας του μεγάλου Πελέ με ρώτησαν αν μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μαζί τους. Και προφανώς συμφώνησα αμέσως.

Στην περίπτωση της selfie, οι συμπαίκτες του Πελέ ζήτησαν μία selfie, αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έτσι, για να είμαι χρήσιμος, πήρα το τηλέφωνο ενός από αυτούς και έβγαλα φωτογραφία με όλους μας.

Εάν το να είμαι χρήσιμος σε έναν συμπαίκτη του Πελέ δημιουργεί κριτική, είμαι στην ευχάριστη θέση να το δέχομαι και θα συνεχίσω να είμαι χρήσιμος όπου μπορώ σε όσους συνέβαλαν στη συγγραφή θρυλικών σελίδων του ποδοσφαίρου.

Τρέφω τόσο πολύ σεβασμό και θαυμασμό για τον Πελέ και για εκείνη τη χθεσινή τελετή που δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα ήταν ασέβεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Ελπίζω ότι όσοι δημοσίευσαν ή είπαν πράγματα χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναζητήσουν πληροφορίες θα μπορούσαν να έχουν την ευπρέπεια και το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να διορθώσουν αυτά που είπαν.

Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Βασιλιά Πελέ, και ενώ πρότεινα ταπεινά στις 211 ομοσπονδίες μελών μας τουλάχιστον ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή χώρος να φέρει το όνομά του, θα δώσουμε το παράδειγμα δίνοντας στο γήπεδο της έδρας μας το όνομα «Estádio Pelé – FIFA Zürich». Um abraço e viva o Rei!»