Νέες αποκαλύψεις για τον Χειμάρα-Γνώριζε η ΝΔ;- Απευθείας αναθέσεις και σε άλλη εταιρεία συμφερόντων του καταγγέλλει ο Πολάκης

 Νέες αποκαλύψεις για τον Χειμάρα-Γνώριζε η ΝΔ;- Απευθείας αναθέσεις και σε άλλη εταιρεία συμφερόντων του καταγγέλλει ο Πολάκης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πρώτη καταγγελία για τον γαλάζιο βουλευτή Θέμη Χειμάρα ότι έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο είχε γίνει ήδη από τον Ιούλιο του 2020.

Στις 27 Ιουλίου του 2020, ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποκάλυψε την πρώτη απευθείας ανάθεση του Θέμη Χειμάρα. Ο αρμόδιος τομεάρχης Παύλος Πολάκης έγραψε στο Facebook ότι επρόκειτο για απευθείας ανάθεση από τον Δήμο Στυλίδας, ύψους 10.000 ευρώ, για γραφική ύλη στο βιβλιοπωλείο του.

«Δείτε εδώ, ο (νεοεκλεγείς) βουλευτής της ΝΔ στη Φθιώτιδα Θέμης Χειμάρας παίρνει με απευθείας ανάθεση από τη δήμαρχο Στυλίδας, κυρία Βιργινία Στεργίου 10.000 ευρώ για γραφική ύλη στο βιβλιοπωλείο του! Υπάρχουν αλλά 4 βιβλιοπωλεία στη Στυλίδα αλλά η δήμαρχος για προφανείς πολιτικούς λόγους δίνει τη δουλειά κατευθείαν εκεί (πάλι καλά που δεν έγραψαν λόγω κορωνοϊού στην απόφαση) όπως φαίνεται από τοπικό μέσο που έβγαλε την είδηση» έγραφε τότε ο Παύλος Πολάκης.

Η ΝΔ δεν αντέδρασε, όχι επειδή δεν είδε τη σχετική ανάρτηση – άλλωστε περνάει από το «μικροσκόπιο» ό,τι γράφει ο Παύλος Πολάκης – αλλά επειδή προτίμησε να καλύψει τον βουλευτή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θέμης Χειμάρας λίγες μέρες αργότερα παρακάλαγε τον Παύλο Πολάκη, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να ξεχαστεί το θέμα, λέγοντας ότι δεν το γνώριζε και ότι το έκαναν οι υπάλληλοι της εταιρείας του.

  • Βέβαια οι τελευταίες αποκαλύψεις έδειξαν ότι ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε παρανόμως να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ασυμβίβαστο, ενώ όταν αποκαλύφθηκε για δεύτερη φορά η δραστηριότητά του, πάλι έριξε την ευθύνη στους υπαλλήλους του.

«Τελικά, μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο δεν σταμάτησε το πλιάτσικο, όχι μόνο δεν σταμάτησε να παρανομεί παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Νόμο, αλλά ο “λογαριασμός” έφτασε τις 400 χιλιάδες ευρώ» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε με νόημα:

«Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τον “νέο Πάτση” κ. Χειμάρα, αντί για τη διαγραφή του, μόνο ως κάλυψη μπορεί να εκληφθεί. Επιβεβαιώνει δε ότι κάθε ημέρα παραμονής του στην διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο πλιάτσικο των ημετέρων στο δημόσιο χρήμα».

Και νέες αποκαλύψεις Πολάκη- Η Smarts IKE με απευθείας αναθέσεις ύψους 900.000 ευρώ

Σε νέες αποκαλύψεις για την παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμη Χειμάρα με τις δεκάδες συμβάσεις με το Δημόσιο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησε με ανάρτησή του στα social media ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει ότι ήδη το 2020 ο κ. Χειμάρας γνώριζε πολύ καλά ότι είναι παράνομες οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες με βάση το ασυμβίβαστο.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει δύο ακόμη τεκμήρια για το ότι «το 2019 ήρθαν για να κάνουν πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα», όπως αναφέρει. Συγκεκριμένα ο κ. Χειμάρας φέρεται να:

απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2020 ότι κατέβαλε 49.500 ευρώ ως συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του που έχει πάρει πάνω από 400.000 ευρώ σε συμβάσεις με το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μάλιστα, όπως τονίζεται, το ποσό αυτό δεν δικαιολογείται με βάση τις τραπεζικές καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου του

μεταβίβασε εικονικά το μερίδιό του σε άλλη εταιρεία στην οποία συμμετείχε από το 2013 ως εταίρος και διαχειριστής, την Smarts IKE, έναντι 65.847€. Η συγκεκριμένη εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα τη Λαμία, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη πήρε από το Δημόσιο 44 έργα συνολικού ύψους 902.000 ευρώ, όταν το προηγούμενο διάστημα είχε μόλις 14 συμβάσεις συνολικού ύψους 174.845 ευρώ σε έξι χρόνια

Στην περίπτωση της Smarts ΙΚΕ o κ. Πολάκης αναφέρει ότι από τα 44 έργα του Δημοσίου τα 41 ήταν με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία. Οι 29 από τις 44 συμβάσεις, συνολικού ύψους 679.372€, είναι με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Πολάκης τονίζει ότι τον Ιούλιο του 2019 ο κ. Χειμάρας γνώριζε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και μεθόδευσε την τυπική του αποχώρηση γνωρίζοντας ότι θα πολλαπλασιαστούν οι συμβάσεις της Smarts ΙΚΕ με το Δημόσιο και τα έσοδά της, αλλά και «παραμένοντας προφανώς αφανής εταίρος στα κέρδη». Προσθέτει μάλιστα ότι από την «δήθεν πώληση» του μεριδίου του, δεν καταβλήθηκε ποτέ σε τραπεζικό λογαριασμό του το «δήθεν τίμημα» των 65.847 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα