“Αθωώνει” ο 35χρονος τους παρόντες για τη φωτιά στα κάλαντα: “Ήταν πλάκα… την έβαλα μόνος μου” – Τα θολά σημεία και οι ενέργειες του εισαγγελέα

 “Αθωώνει” ο 35χρονος τους παρόντες για τη φωτιά στα κάλαντα: “Ήταν πλάκα… την έβαλα μόνος μου” – Τα θολά σημεία και οι ενέργειες του εισαγγελέα

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο 35χρονος Ρομά που δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς, περιέγραψε τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία. Υποστήριξε ότι κανείς δεν τον ανάγκασε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και κανείς δεν του έβαλε φωτιά για να γελάσει. Ζήτησε να κλείσει η όλη υπόθεση που όπως είπε δημιούργησε ο ίδιος επειδή ήταν μεθυσμένος.

Στην κατάθεσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

  • «Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου και πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με προσέβαλε και κανείς δεν μείωσε την προσωπικότητα και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες. Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω. Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενος» ανέφερε χαρακτηριστικά, με τους αστυνομικούς πάντως να συνεχίζουν την έρευνα για να δέσουν την υπόθεση από όλες τις πλευρές.

Από την κατάθεση ωστόσο δεν διευκρινίζεται επιμελώς γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν “αρπάξει” φωτιά σημεία του σώματός του. Για να διακριβωθεί αν φέρει τραυματισμό από φωτιά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νομότυπη έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε πως έχει υποστεί εγκαύματα ή άλλου είδους τραυματισμό σε σημεία του σώματός του.

Η Ασφάλεια Πατρών που διερευνά την υπόθεση θα αποστείλει σήμερα ή το αργότερο αύριο τη δικογραφία στον Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν θα ασκηθεί δίωξη ως αυτεπάγγελτο αδίκημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό που καταγγέλλεται οτι έγινε σε βάρος του 35χρονου Ρομά στην Πάτρας.