Βέροια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα

 Βέροια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα

Για την ανατριχιαστική υπόθεση του θανάτου του βρέφους στη Βέροια, το οποίο κατηγορείται ότι άφησε η μητέρα του στο φράγμα του Αλιάκμονα την παραμονή της πρωτοχρονιάς, εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται, ότι με βάση την ιατροδικαστική έρευνα, το μωράκι φέρεται να είχε ασφυκτικό θάνατο στο νερό. Επίσης, το μωρό δεν έφερε σημάδια κακοποίησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Σχετικά Άρθρα