Βασίλης Τόπαλος: Σε σοκ ο προπονητής του – “Βιώνω ένα δράμα”

 Βασίλης Τόπαλος: Σε σοκ ο προπονητής του – “Βιώνω ένα δράμα”

Ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την ελληνική πυγμαχία αλλά το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του Βασίλη Τόπαλου, Στέφανο Φιλιμάνοβ, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ. Ένα πραγματικό ψυχολογικό ράκος, ο προπονητής του 16χρονου ανέφερε πως «Είμαι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Βιώνω ένα δράμα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση, δεν μπορώ να πω τίποτα, είμαι συντετριμμένος».

Νωρίτερα, στο Newsbomb.gr μίλησε και ο Νίκος Γιδάκος, προπονητής στο γυμναστήριο όπου συνέβη το μοιραίο για τον Βασίλη Τόπαλο. «Δεν ήμουν προσωπικός γυμναστής αλλά στο γυμναστήριο που γυμναζόταν ο 16χρονος. Ο προπονητής του ήταν ο Στέφανος Φιλιμιανόβ. Την ημέρα εκείνη ο Βασίλης έκανε μια χαλαρή προπόνηση για τα δικά του δεδομένα. Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και δεν γύρισε. Πήγαμε και τον βρήκαμε λιπόθυμο εκεί», ήταν τα λόγια του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου, στην οποία αναφέρει: ««Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Επίσημη θέση για την υπόθεση είχε, πάντως, από την πρώτη στιγμή η ομοσπονδία πυγμαχίας, ανακοινώνοντας πως θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών». Ο 16χρονος αθλητής υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα (2/1), μία ημέρα μετά την ονομαστική εορτή του.