Θρήνος για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου/Αυγενάκης: “Πολλά τα ερωτηματικά” – Το μοιραίο χτύπημα

 Θρήνος για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου/Αυγενάκης: “Πολλά τα ερωτηματικά” – Το μοιραίο χτύπημα

Τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου θρηνεί η ελληνική πυγμαχία και ο ελληνικός αθλητισμός.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Βασίλης Τόπαλος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το γυμναστήριο, ο νεαρός την ώρα της προπόνησης αισθάνθηκε αδιαθεσία. Κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, όπου φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του και να χτύπησε άσχημα σε σκληρή επιφάνεια. Από αυτή την πτώση επήλθε και το μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, χτύπημα. Συναθλητής του, που ήταν στο σημείο, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και ακολούθως το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Τζάνειο, όπου και χειρουργήθηκε στο κεφάλι.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών». Ο 16χρονος αθλητής υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα (2/1), μία ημέρα μετά την ονομαστική εορτή του

Η νέα τοποθέτηση Αυγενάκη μετά την ανακοίνωση του θανάτου

Λίγες ώρες μετά τον χαμό του 16χρονου πρωταθλητή, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε: “Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή,Βασίλη Τόπαλου.

Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του”.

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1609941996281499649

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατο του Βασίλειου Τόπαλου.

Η ΕΟΠ αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή και αψεγάδιαστη πορεία του λαμπρού αθλητή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Βασίλη Τόπαλου αποφάσισε:

Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Τα έξοδα της κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Να καθιερώσει μόνιμη, ετήσια υποτροφία με το όνομα του και να την προσφέρει σε φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, που θα επιλέγει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Να διοργανωθεί Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Βασίλειος Τόπαλος».

Σε κατάσταση σοκ ο προπονητής του

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του Βασίλη Τόπαλου, Στέφανο Φιλιμάνοβ, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ. Ένα πραγματικό ψυχολογικό ράκος, ο προπονητής του 16χρονου ανέφερε πως «Είμαι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Βιώνω ένα δράμα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση, δεν μπορώ να πω τίποτα, είμαι συντετριμμένος».

Νωρίτερα, στο Newsbomb.gr μίλησε και ο Νίκος Γιδάκος, προπονητής στο γυμναστήριο όπου συνέβη το μοιραίο για τον Βασίλη Τόπαλο. «Δεν ήμουν προσωπικός γυμναστής αλλά στο γυμναστήριο που γυμναζόταν ο 16χρονος. Ο προπονητής του ήταν ο Στέφανος Φιλιμιανόβ. Την ημέρα εκείνη ο Βασίλης έκανε μια χαλαρή προπόνηση για τα δικά του δεδομένα. Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και δεν γύρισε. Πήγαμε και τον βρήκαμε λιπόθυμο εκεί», ήταν τα λόγια του.

Σχετικά Άρθρα