Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για απεργό πείνας και δίψας – “Να σωθεί η ζωή του Θάνου Χατζηαγγέλου”

 Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για απεργό πείνας και δίψας – “Να σωθεί η ζωή του Θάνου Χατζηαγγέλου”

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη ζωή του απεργού πείνας και τις τελευταίες ημέρες και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου επισημαίνει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Μια εκδικητική, ασφαλώς απαράδεκτη, μεταγωγή. Μια απεργία πείνας και τις τελευταίες ημέρες και δίψας. Ένας κίνδυνος για ζωή, ένας τεράστιος κίνδυνος, άμεσος…», υπογραμμίζει.

«Η ζωή του απεργού πείνας και δίψας, του αναρχικού προσωρινά κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλου κινδυνεύει. Οι γιατροί μιλούν ακόμα και για ώρες. Το περιθώριο για λύση στενεύει. Μια λύση αυτονόητη και στην ουσία πανεύκολη, καθώς ο απεργός δεν διεκδικεί την ελευθερία ή κάποιο «προνόμιο», αλλά την μεταφορά του στις φυλακές που βρισκόταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό, που ως προφυλακισμένος δικαιούται», τονίζει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η στιγμή δεν είναι για να κάνουμε αναλύσεις, ούτε καν για κραυγές ή αναθέματα για μια κυβέρνηση, που έτσι κι αλλιώς, λειτουργεί μεροληπτικά και εκδικητικά. Τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι η ζωή ενός νέου ανθρώπου και αυτό διεκδικούμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας.

Γιατί και η ζωή των κρατουμένων μετράει»», καταλήγει εμφατικά στην ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα