Ένας Οικονόμου για την Πόπη;

 Ένας Οικονόμου για την Πόπη;

Η πρόσφατη συνάντηση του δημοσιογράφου και κεντρικού παρουσιαστή της πρωϊνής ζώνης του Σκάϊ Δημήτρη Οικονόμου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, “φούντωσε” τα σενάρια περί πιθανής συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Ο ίδιος, άλλωστε, την γνωστοποίησε, ανεβάζοντας στα social media το ενσταντανέ από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι φήμες λένε πως αρχικώς του προτάθηκε να είναι υποψήφιος στην γενέτειρά του Καρδίτσα (όπου ισχυρότατος παράγων είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας) και πως ο δημοσιογράφος του Σκάϊ αρνήθηκε ευγενικά, καθώς, όπως λέγεται, δεν διατηρεί εδώ και χρόνια ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα του. Και ζήτησε, λένε πάντοτε οι φήμες, να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας ή στην Ευρωβουλή- όπως πριν τις εκλογές του 2019 είχε ζητήσει και ο έτερος παρουσιαστής του Σκάϊ Γιώργος Αυτιάς.

Μετά, όμως, έγινε η κίνηση Τσίπρα με την επιλογή της δημοφιλούς και συμπαθούς Πόπης Τσαπανίδου για την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει εκλογών και όλα άλλαξαν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για το πρόσωπο που θα επιλεγεί να σταθεί απέναντι στην πρώην κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Open, η οποία κέρδισε μεγάλη και θετική δημοσιότητα μετά την αποδοχή της πρότασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί πρότειναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμείνει και να ζητήσει από τον Δημήτρη Οικονόμου να είναι εκείνος ο εκπρόσωπος Τύπου, ως “αντίπαλο δέος” στην Πόπη Τσαπανίδου. Ο πρωθυπουργός, όμως, ήταν σαφής: όχι δημοσιογράφος. Κι αυτό διότι, όπως φαίνεται να τον έχουν συμβουλέψει και οι επικοινωνιολόγοι, εάν επιλέξει δημοσιογράφο ή γυναίκα (ή και τα δύο) στην θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ για τις εκλογές, αυτό θα καταγραφεί ως προσπάθεια αντιγραφής της κίνησης Τσίπρα.

Ως εκ τούτου, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, τελικά, μπορεί, όντως, να σταθεί απέναντι στην Πόπη Τσαπανίδου ένας…Οικονόμου, αλλά όχι ο Δημήτρης. Είναι πολύ πιθανό, η Ν.Δ να φτάσει στις εκλογές με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ίσως δεν κατέλθει στην Φθιώτιδα, όπως είχε αποφασιστεί, αλλά στο Επικρατείας, για να μπορέσει να είναι και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στις εκλογές.

Στην Φθιώτιδα, άλλωστε, αποφασίζει για όλα ο… Σταϊκούρας, ενώ ο νομός χάνει μία έδρα με τη νέα απογραφή και η μάχη θα είναι αμφίρροπη. Ο Γιάννης Οικονόμου, μάλιστα, υποδέχτηκε με θετικά λόγια την επιλογή Τσαπανίδου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία, θεωρείται, δε, πως μπορεί λόγω εμπειρίας να σταθεί καλύτερα στο τετ α τετ με την Πόπη Τσαπανίδου και να αποφύγει επικοινωνιακά σφάλματα…

Βεβαίως, με τον προβληματισμό που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, όλα μπορεί να (ξανα)αλλάξουν…

Σχετικά Άρθρα