ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σκάνδαλο με βουλευτή της ΝΔ – Ο Θέμης Χειμάρας έλαβε 400.000€ από το Δημόσιο με 270 συμβάσεις!

 ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σκάνδαλο με βουλευτή της ΝΔ – Ο Θέμης Χειμάρας έλαβε 400.000€ από το Δημόσιο με 270 συμβάσεις!

Και άλλος «γαλάζιος» βουλευτής, ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, εντοπίστηκε να έχει συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με το δημόσιο και να δικαιολογείται ότι δεν γνώριζαν οι υπάλληλοί του για το ασυμβίβαστο που έχουν οι βουλευτές!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento που κυκλοφορεί από αύριο στα περίπτερα ο Θέμης Χειμάρας είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που από το 2019 που ανέλαβε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατίας έχει λάβει πάνω από 270 συμβάσεις από δήμους και δημόσιους φορείς της εκλογικής του περιφέρειας!

Οι συμβάσεις αυτές του απέφεραν πάνω από 400.000 ευρώ, ενώ αφορούν εργασίες όπως προμήθειες φωτοτυπικού υλικού, γραφικής ύλης, ημερολογίων και βιβλιοδετήσεων.

Σε δήλωσή του, μάλιστα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους υπαλλήλους του, υποστηρίζοντας ότι λόγω των βουλευτικών του καθηκόντων, δεν είχε προσωπική ενασχόληση με την επιχείρησή του και οι συνεργάτες του αγνοούσαν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και συνέχιζαν τη συνεργασία με ΟΤΑ και άλλους δημόσιους φορείς!

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρότατη ανακοίνωση για τις μπίζνες του βουλευτή της ΝΔ που αποκαλύπτει εβδομαδιαία εφημερίδα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας «το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών».

Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου «η αποκάλυψη από το Documento ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων δεν εκπλήσσει πια την κοινή γνώμη. Προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος. Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ. Μικροποσό μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8,5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της».

«Το μόνο που δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει είναι οι απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους. Αυτή τη φορά, κατά τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το «ασυμβίβαστο». Καλή προσπάθεια κύριε Χειμάρα», αναφέρει στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα