Μόσχα: Τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Συρίας, Τουρκίας, Ρωσίας – Τι συζήτησαν

 Μόσχα: Τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Συρίας, Τουρκίας, Ρωσίας – Τι συζήτησαν

Οι τρεις υπουργοί συναντήθηκαν σήμερα στη Μόσχα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011.

Yπό το στενό «μαρκάρισμα» της κυβέρνησης Ερντογάν που επιδιώκει παντοιοτρόπως την κλιμάκωση της επέμβασης στη Βόρεια Συρία προκειμένου να προλάβει μακροπρόθεσμα το ενδεχόμενο δημιουργίας κουρδικού κρατιδίου στα νότια σύνορά της συνεδρίασαν σήμερα στη Μόσχα οι υπουργοί ’Αμυνας της Τουρκίας, της Συρίας και της Ρωσίας, συνοδευόμενοι από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των τριών χωρών.

Προηγήθηκε η πρώτη, μετά από 11 χρόνια, κατ’ ιδίαν συνάντηση των υπουργών Άμυνας Τουρκίας Χολουσί Ακάρ και Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς.

Τι συζήτησαν οι τρεις υπουργοί

Σε ό,τι αφορά την τριμερή συνάντηση στη Μόσχα των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Τουρκίας και Συρίας, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, μεταδίδει πως συζήτησαν «τη συριακή κρίση». Συμφώνησαν στη συνέχεια να συνεχίσουν τις τριμερείς συναντήσεις για την εξασφάλιση της σταθερότητας στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Το τουρκικό πρακτορείο ανέφερε επίσης πς στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης βρέθηκαν «η συριακή κρίση, το προσφυγικό και οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία». Παρόμοια ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας, την οποία μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Στην τριμερή μετείχαν οι υπουργοί ’Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των τριών χωρών.

Η συνάντηση έγινε σε «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν αυτές οι τριμερείς επαφές «για να διασφαλιστεί και να διατηρηθεί η σταθερότητα στη Συρία και την περιοχή στο σύνολό της», πρόσθεσε το Anadolu.

Σχετικά Άρθρα