Σεισμός στην Εύβοια: “Δεν μπορεί να αποκλειστεί νέος ισχυρός μετασεισμός”

 Σεισμός στην Εύβοια: “Δεν μπορεί να αποκλειστεί νέος ισχυρός μετασεισμός”

Εκ νέου την σύγκλιση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα νέα στοιχεία σχετικά με τον σεισμό στα Ψαχνά Ευβοίας ζήτησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδη.

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται ωστόσο δεν γίνει κάποιος σεισμός μεγάλος μετά τα 4,9 Ρίχτερ και έτσι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού.

«Σύμφωνα με τα ομόφωνα πορίσματα της Επιτροπής, η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών περιλαμβάνει, εκτός από τον χτεσινό σεισμό μεγέθους 4.9 της κλίμακας Ρίχτερ, περισσότερους από 100 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος το 3.5» κατά την ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και προστίθεται «η διάσταση της σεισμικής ακολουθίας είναι συμβατή με το μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού και τα μεγέθη των μετασεισμών είναι σχετικά μικρά, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού».

Να σημειωθεί παραμένουν σε ετοιμότητα στην περιοχή όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ.

Οι πολίτες μάλιστα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών. Επίσης να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα