Τσαπανίδου: Γιατί επιλέχθηκε από Τσίπρα – Η παλιά γνωριμία που τους συνδέει

 Τσαπανίδου: Γιατί επιλέχθηκε από Τσίπρα – Η παλιά γνωριμία που τους συνδέει

Με ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στα mainstream ακροατήρια εισέρχεται σε βαθιά προεκλογική λειτουργία ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε, καταμεσής της εορταστικής περιόδου, την επιλογή της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου για τη θέση της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, αντικαθιστώντας τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο κ. Ηλιόπουλος, θα παραμείνει επικεφαλής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδεσμευόμενος από τη θέση του εκπροσώπου, θα έχει, πλέον, την ευκαιρία να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, όπως είχε ζητήσει από τα συλλογικά όργανα και τον πρόεδρο του κόμματος.

Άρωμα γυναίκας

Με την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου “στην μαρκίζα” της προεκλογικής του προσπάθειας, ο ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την συνέχιση της έμφαση του στην ανάδειξη γυναικών σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης (όπως είχε προχωρήσει ήδη με τη Ράνια Σβίγκου στη θέση της Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής), που συγκεκριμένα φτάνει στο 50%-50% για όλα τα όργανα.

Πέρα, όμως, από αυτό τον συμβολισμό, η κυρία Τσαπανίδου σηματοδοτεί τη συνέχιση του ανοίγματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μεσαία ακροατήρια και μάλιστα με έναν έντονα mainstream χαρακτήρα.

Είναι προφανές, ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλά αποδεικνύει πως έχει σπάσει την υγειονομική ζώνη που είχε χτιστεί γύρω του από το μιντιακό περιβάλλον, αλλά εμφανίζεται να παίζει φουλ επίθεση για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στις εκλογές.

Η παλιά γνωριμία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Τσαπανίδου δεν αποτελεί άγνωστο πρόσωπο για την Κουμουνδούρου, καθώς έχει συνεργαστεί για σειρά ετών με τον εκλιπόντα Θοδωρή Μιχόπουλο, ο οποίος ήταν ο αρχισυντάκτης των εκπομπών που παρουσίαζε.

Αργότερα, ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα του επικοινωνιακού επιτελείου της Κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσωπο εμπιστοσύνης για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η Πόπη Τσαπανίδου θεωρείται, λοιπόν, πρόσωπο προοδευτικό ιδεολογικά και συνεννοήσιμο στα πλαίσια μια συλλογικότητας.

Η ανάρτηση Τσίπρα

“Το 2023 δικαιούμαστε όλοι να είναι μια καλύτερη χρονιά. Η χρονιά της μεγάλης νίκης και της πολιτικής αλλαγής. Που θα έρθει μια ώρα αρχύτερα, αν εμείς οι ίδιοι γίνουμε η αλλαγή που προσδοκούμε.

Από τη νέα χρονιά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας.

Η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο, που με μαχητικότητα και επάρκεια μας εκπροσώπησε μέχρι σήμερα. Θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και ταυτόχρονα από τη θέση του υπευθύνου στρατηγικής επικοινωνίας, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εκλογική μας μάχη.”

Πηγή: Dikaiologitika.gr