Twitter: Προσφυγές κατά της διοίκησης, από απολυμένους εργαζόμενους

 Twitter: Προσφυγές κατά της διοίκησης, από απολυμένους εργαζόμενους

Αγωγές κατά της νέας διοίκησης του Τούιτερ ετοιμάζουν πολλές δεκάδες απολυμένοι υπάλληλοι της εταιρίας θεωρώντας πως έχασαν τη δουλειά τους με υποκειμενικά κριτήρια.

Νομικά προσφεύγουν κατά της νέας διοίκησης του Τουίτερ δεκάδες απολυμένοι υπάλληλοι του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης που έχασαν τη δουλειά τους και ορισμένοι και την χρηματική αποζημίωση της απόλυσης αφότου αυτό έπεσε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ.

Στις αγωγές των δεκάδων απολυμένων η νέα διοίκηση κατηγορείται πως τους απέλυσε με κριτήρια που σχετίζονται με το φύλο ή την οικογενειακή τους κατάσταση ή την χρήση νόμιμης άδειας μετ’ αποδοχών που είχαν ζητήσει.

Ορισμένες καταγγελίες αφορούν το γεγονός πως οι περισσότερες απολύσεις έγιναν σε βάρος γυναικών, ή μονογονεϊκών οικογενειών ή σε βάρος εργαζομένων που βρίσκονταν νομίμως σε ιατρική ή γονική άδεια.

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των εργαζομένων στο Τουίτερ αφότου ανέλαβε ο Μασκ είναι απίστευτα σκανδαλώδης και θα κάνουμε χρήση κάθε διαθέσιμης οδού για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσουμε την αποζημίωση που τους οφείλεται.

Δικηγόροι των απολυμένων μιλώντας στο CNN ανέφεραν πως αρκετές περιπτώσεις απολύσεων και νομικής προσφυγής κατά της νέας διοίκησης του Τουίτερ αφορούν γυναίκες, άτομα με αναπηρία, συμβασιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες και εργαζόμενους που δούλευαν στην εταιρία εξ αποστάσεως βάση συμβολαίου.

Σχετικά Άρθρα