Τουρκία: Θέλει μερίδιο από το νέο κοίτασμα στην Κύπρο για λογαριασμό του ψευδοκράτους

 Τουρκία: Θέλει μερίδιο από το νέο κοίτασμα στην Κύπρο για λογαριασμό του ψευδοκράτους

Μέρος από το κοίτασμα στο κυπριακό 6ο οικόπεδο, αξιώνει ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, για λογαριασμό του ψευδοκράτους, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το CNNturk, ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι «τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της ‘’ΤΔΒΚ’’ όσο και το υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα. Το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, αλλά θα κάναμε λάθος αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά.  Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος».

Παράλληλα υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της γειτονικής χώρας πρόσθεσε ότι «πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στη Βόρεια Κύπρο».

«Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες έρευνας και γεωτρήσεων στη Μεσόγειο στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στις περιοχές δικαιοδοσία μας. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου» σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα