Συμβόλαια θανάτου “βλέπουν” οι Αρχές μετά το χτύπημα στα Γλυκά Νερά (vid)

 Συμβόλαια θανάτου “βλέπουν” οι Αρχές μετά το χτύπημα στα Γλυκά Νερά (vid)

Οι Αρχές «βλέπουν» πίσω από την επίθεση τη συνέχεια ενός σπιράλ συμβολαίων θανάτου με δεδομένο ότι, το βενζινάδικο, ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ, τον περασμένο Ιούνιο, στο βενζινάδικο που διατηρούσε στον Γέρακα. 

Η υπόθεση του περασμένου Ιουνίου παραμένει «ανοιχτή» καθώς ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί δεν έχουν εντοπιστεί, ωστόσο, έξι μήνες μετά τη μαφιόζικη επίθεση, σημειώθηκαν νέοι πυροβολισμοί σε βενζινάδικο που ανήκει στην οικογένεια του θύματος. Οι Αρχές έχουν θορυβηθεί για ενδεχόμενο νέο κύκλο αίματος.

Η στιγμή της επίθεσης της Δευτέρας καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Ένα Smart πέρασε μπροστά από το πρατήριο καυσίμων. Ο οδηγός του οχήματος μείωσε ταχύτητα και ο συνοδηγός έβγαλε το χέρι του από το παράθυρο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. 

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Στο βενζινάδικο βρισκόταν, εκείνη τη στιγμή, ένας υπάλληλος ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν λίγο αργότερα αστυνομικοί οι οποίο εντόπισαν στο σημείο δύο κάλυκες. Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής ενώ αναλύουν και τη μαρτυρία του υπαλλήλου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. το χτύπημα στο βενζινάδικο ήταν «μήνυμα εκφοβισμού». Οι Αρχές έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα και από το ενδεχόμενο νέων «χτυπημάτων» το οποίο και αφήνουν ανοιχτό.

Πυροβόλησαν έξι φορές

Ο συνοδηγός του οχήματος έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές στον αέρα πριν διαφύγουν προς Παιανία. «9μιση 10 παρά τέταρτο περίπου, από το απέναντι ρεύμα έρχεται ένα smartακι και πυροβολούσε εν κινήσει. Άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό σηκώθηκα όρθιος να δω τι γίνεται και είδα τον συνοδηγό να πυροβολεί εν κινήσει» δήλωσε στην τηλεόραση του OPEN, αυτόπτης μάρτυρας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες και υλικό να βρουν τη διαδρομή των δραστών.

Βίντεο – ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών έξω από βενζινάδικο στην λεωφόρο Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά κάνει το γύρο του διαδικτύου. Στο βίντεο που έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο, φαίνεται το ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο μικρού κυβισμού να περνά τη λεωφόρο.

Η ομοιότητα με τη δολοφονία σε βενζινάδικο στο Γέρακα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το πρατήριο είναι της ίδιας οικογένειας του 38χρονου που το περασμένο καλοκαίρι είχε δολοφονηθεί σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας τους, στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα, τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως τότε, ο πατέρας του θύματος είχε καταγγείλει κυκλώματα προστασίας που σκότωσαν το γιο του επειδή δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους. Το 2014 το όνομα του 38χρονου περιλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το τμήμα δίωξης εκβιαστών για συμμορία εκβιαστών, ενώ το 2018 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στο Γέρακα.

Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια εξετάζεται αν τα δύο περαστικά συνδέονται μεταξύ τους.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα