Νοσοκομείο Παπανικολάου: Κομματικά ρουσφέτια καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων

 Νοσοκομείο Παπανικολάου: Κομματικά ρουσφέτια καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων

Τον διοικητή του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου για συνδικαλιστική δίωξη στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας, με στόχο να τοποθετηθούν στις θέσεις τους «άτομα του δικού του κομματικού χώρου», και «με καταφανώς λιγότερα προσόντα».

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την απουσία «με αστείες προφάσεις» μελών της ΔΑΚΕ από το έκτακτο διοικητικό του συμβούλιο για το θέμα, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις για να μην «υλοποιηθούν τα παράλογα, αυθαίρετα και αυταρχικά σχέδια της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τα οποία βάλουν τόσο εναντίον τριών άξιων συναδελφισσών μας, με προσόντα και πολυετή επιτυχημένη παρουσία στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, όσο και εναντίον κάθε εργαζόμενο του Νοσοκομείου που δεν υποκύπτει στην αυταρχικότητα και την αυθαιρεσία».

Την Παραμονή των Χριστουγέννων ο πρόσφατα διορισμένος Διοικητής  του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, δεν ασχολήθηκε με την εδώ και εννέα μήνες καμένη Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου, την κρίσιμη υπολειτουργία κλινικών (Β’ Χειρουργική, ΩΡΛ κλινική), τη δραματική μείωση χειρουργικών επεμβάσεων και την ερήμωση του Νοσοκομείου από ιατρικό κυρίως προσωπικό. Βρήκε όμως χρόνο όπως καταγγέλλει το σωματείο, «αντί ευχών για Καλές Γιορτές να σχεδιάσει την καθαίρεση, την υποβάθμιση, την μετακίνηση αλλά και τη συνδικαλιστική δίωξη στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση αυτών άτομα του δικού του κομματικού χώρου, με καταφανώς λιγότερα προσόντα».

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης ο οποίος καλεί τον διοικητή του νοσοκομείου να ακυρώσει την απόφαση του για καθαίρεση των τριών εργαζόμενων. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνεχίζουν να δίνουν μάχες για την λειτουργία των υποβαθμισμένων νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας, οι «γαλάζιες» διοικήσεις τους συνεχίζουν να ακολουθούν τους κανόνες του «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» με ρουσφέτια, μετατάξεις και διώξεις εργαζομένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης καλεί τον διοικητή του νοσοκομείου Παπανικολάου να ακυρώσει την απόφαση του για καθαίρεση των τριών εργαζόμενων, που ανάμεσα τους βρίσκεται και ενεργή συνδικαλίστρια του χώρου της δημόσιας υγείας. «Καλό είναι οι διοικητές των νοσοκομείων τις γιορτινές μέρες που διανύουμε να απασχολούνται με την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως η εδώ και εννέα μήνες καμένη Πνευμονολογική Κλινική, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και η υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών». Τονίζει επίσης ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δίνουν καθημερινά την μάχη για αξιοπρεπείς, δημόσιες και καθολικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΘ Παπανικολάου

Την Παραμονή των Χριστουγέννων ο πρόσφατα διορισμένος Διοικητής  του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου δεν είχε καθόλου χρόνο να ασχοληθεί με την εδώ και εννέα μήνες καμένη Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου, την κρίσιμη υπολειτουργία κλινικών (Β’ Χειρουργική, ΩΡΛ κλινική), τη δραματική μείωση χειρουργικών επεμβάσεων και την ερήμωση του Νοσοκομείου από ιατρικό κυρίως προσωπικό, αλλά βρήκε τον χρόνο αντί ευχών για Καλές Γιορτές να σχεδιάσει την καθαίρεση, την υποβάθμιση, την μετακίνηση αλλά και τη συνδικαλιστική δίωξη στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση αυτών άτομα του δικού του κομματικού χώρου, με καταφανώς λιγότερα προσόντα.

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης της ΔΑΚΕ καταφεύγοντας σε αστείες προφάσεις, και στην οποία υπήρξε πρωτοφανής συμμετοχή των εργαζομένων, καθώς και τοπικών αντιπροσώπων από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΕΝΙΘ, ΕΔΟΘ), η πρώτη απόφαση των εργαζομένων ήταν να προβούν άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος  των αντιδράσεων που προκάλεσε η πρόθεσή του, κατά την προσέλευσή του στο Νοσοκομείο προχώρησε σε άμεση μεταβολή και αποχώρηση.

Σύσσωμο το Σώμα (Δ.Σ. και εργαζόμενοι) αποφάσισαν μία σειρά κινητοποιήσεων έτσι ώστε να μην υλοποιηθούν τα παράλογα, αυθαίρετα και αυταρχικά σχέδια της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τα οποία βάλουν τόσο εναντίον τριών άξιων συναδελφισσών μας, με προσόντα και πολυετή επιτυχημένη παρουσία στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, όσο και εναντίον κάθε εργαζόμενο του Νοσοκομείου που δεν υποκύπτει στην αυταρχικότητα και την αυθαιρεσία.

Το Σωματείο Εργαζομένων Παπανικολάου και η ανοιχτή συνέλευση, εκτός ΔΑΚΕ, κλιμακώνοντας τη δράση του αποφάσισε ομόφωνα: 

  1. Την πραγματοποίηση ανοιχτής συνέλευσης-συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 28/12/2022, στις 8:30 π.μ. στην είσοδο του κτηρίου Διοίκησης του Νοσοκομείου,  
  2. Την κατάθεση έγγραφης διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το συμβάν, με απαίτηση την οριστική μη έκδοση των σχετικών αποφάσεών του και
  3. Να απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων για υποστήριξη των κινητοποιήσεών του. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα