Κατερίνη: Χαμός με τις βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ που έχουν πεντοχίλιαρο για φλουρί (εικόνες)

 Κατερίνη: Χαμός με τις βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ που έχουν πεντοχίλιαρο για φλουρί (εικόνες)

Οι βασιλόπιτες έχουν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και ένα φλουρί ιδιαίτερο. Η υπεύθυνη του ζαχαροπλαστείου στην Κατερίνη, βλέπει τις παραγγελίες να έχουν εκτοξευτεί και τρίβει τα χέρια της, από ικανοποίηση.

Η δοκιμή έγινε το περασμένο Πάσχα με τα σοκολατένια αυγά ΠΑΣΟΚ. Το στοίχημα με τους πελάτες κερδήθηκε και έτσι τώρα το ζαχαροπλαστείο στην Κατερίνη, φτιάχνει βασιλόπιτες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και ένα άκρως ιδιαίτερο φλουρί, που είναι το πεντοχίλιαρο. Οι παραγγελίες που δέχεται το κατάστημα δεν περιορίζονται μόνο στα όρια της πόλης. Όπως λέει η υπεύθυνη τη συγκεκριμένη βασιλόπιτα ζητούν πελάτες από την Κέρκυρα, την Ορεστιάδα, την Κρήτη και την Αθήνα.

Ανάρπαστα γίνονται τα γλυκά με σχέδιο… ΠΑΣΟΚ και αυτές τις γιορτές, αφού μετά τα σοκολατένια αυγά που έγιναν viral το Πάσχα, τώρα έρχονται και οι βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ με φλουρί πεντοχίλιαρο. Το ζαχαροπλαστείο Μπισκοτόκοσμος στην Κατερίνη που έφτιαξε τα σοκολατένια αυγά, δεν προλαβαίνει αυτές τις γιορτές να δέχεται παραγγελίες για βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ, με τους πελάτες που επιθυμούν να κόψουν την Πρωτοχρονιά ένα κομμάτι από την… ορθόδοξη βασιλόπιτα να είναι από όλη την Ελλάδα.

«Και Πάσχα και Χριστούγεννα έχουμε το ΠΑΣΟΚ στα γλυκά. Το Πάσχα είχε γίνει χαμός αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να στείλουμε αυγά σε όλη την Ελλάδα που μας ζητούσαν γιατί η σοκολάτα είναι ευαίσθητη. Επειδή όμως η βασιλόπιτα και το τσουρέκι ταξιδεύουν, είπαμε να το επαναλάβουμε ώστε να ευχαριστήσουμε τα Χριστούγεννα όσους ενδεχομένως δυσαρεστήσαμε το Πάσχα», αναφέρει η ζαχαροπλάστρια Ελένη Πεΐδου, που εμπνεύστηκε τα σχέδια ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια έχει προετοιμαστεί για δεκαπλάσια ζήτηση σε αυτό το σχέδιο συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα και περιμένει να εξαντληθούν, όπως είχε γίνει και το Πάσχα. Ενδεικτικά, οι παραγγελίες που έχει λάβει είναι από Καστοριά, Κέρκυρα, Ρόδο, Αθήνα, Ορεστιάδα, Καρπενήσι, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ οι πελάτες κοντινών νομών έρχονται πολλές φορές οι ίδιοι να παραλάβουν τα γλυκά τους.

Σύμφωνα με την κα. Πεΐδου: «Το Πάσχα ερχόταν από κοντινούς νομούς και έπαιρναν τα αυγά. Δηλαδή από Κοζάνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη ήρθαν πολλοί και αγόραζαν αυγά. Περιμένουμε και τα Χριστούγεννα να έρθουν από άλλες πόλεις γιατί οι αποστολές θα σταματήσουν στις 28 Δεκεμβρίου».

Ενώ όσον αφορά τη… δαιμόνια ιδέα αντί για το κλασικό φλουρί να βάλουν μέσα στη βασιλόπιτα πεντοχίλιαρο επισημαίνει: «Θέλαμε να είναι κάτι διαφορετικό και χιουμοριστικό για να ξεχωρίζει και στο εσωτερικό του. Αντί για φλουρί δηλαδή βάλαμε πεντοχίλιαρο για να είναι λίγο πιο παιχνιδιάρικο».

Οι βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ βγαίνουν σε τσουρέκι και σε κέικ, ωστόσο εκτός από τις γιορτές, αυτά τα σχέδια είναι δημοφιλή στις τούρτες του ζαχαροπλαστείου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. «Εκτός από την εορταστική περίοδο πολλές φορές ο κόσμος παραγγέλνει τούρτες ΠΑΣΟΚ. Μας έχουν ζητήσει πολλές φορές τον Ανδρέα, αλλά και τον Ανδρέα με τη Δήμητρα στο στιγμιότυπο που τον τάιζε τούρτα την ημέρα του γάμου τους. Πολύ δημοφιλές είναι και το στιγμιότυπο του Ανδρέα που κατεβαίνει από το αεροπλάνο και κάνει το διάσημο νεύμα στη Δήμητρα», σημειώνει στο thesstoday.gr η κα. Πεΐδου.

Πηγή: thesstoday.gr