Ίλιον: “Μου έλεγαν πολύ κάθεσαι και ήξερα πως θα αρχίσει ο βιασμός” – Συγκλονίζει ο 15χρονος

 Ίλιον: “Μου έλεγαν πολύ κάθεσαι και ήξερα πως θα αρχίσει ο βιασμός” – Συγκλονίζει ο 15χρονος

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές του 15χρονου από το Ίλιον που κατήγγειλε βιασμό κατά συρροή από συμμαθητές του.

Το παιδί αποκάλυψε στην Αστυνομία πως άκουγε μία συγκεκριμένη φράση πριν το κακοποιήσουν, τη στιγμή που για την υπόθεση έχουν οδηγηθεί στη φυλακή πέντε μαθητές και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι. 

Συνολικά τρία βίντεο έχουν τραβήξει οι κατηγορούμενοι με το πρώτο να δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό του, το δεύτερο τα βασανιστήρια και τις ασελγείς πράξεις και το τρίτο τον ομαδικό βιασμό του με χρήση αντικειμένου.

Ο 15χρονος αποκάλυψε πως μόλις άκουγε μία συγκεκριμένη φράση, τότε καταλάβαινε πως ξεκινούσε το μαρτύριό του. «Μου έλεγαν “πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι”. Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα “σταματήστε, σταματήστε”. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», είπε ο 15χρονος και συμπλήρωσε: «Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: “άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ“, αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι και αν έλεγα εγώ».

Σύμφωνα με τον 15χρονο, μπροστά στους συστηματικούς βιασμούς του βρίσκονταν και άλλα παιδιά, χωρίς να συμμετέχουν στη βίαιη πράξη. Ο ίδιος έκανε λόγο για τέσσερα κορίτσια. «Θες κι εσύ;», ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κακοποιητές σε ένα από τα κορίτσια. «Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι 4 κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρονών και άλλες δύο είναι 15 χρονών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. “Θες κι εσύ;”, της είπανε. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», είπε ο 15χρονος.«Το κάναμε για πλάκα» – Του έκαναν bullying 

Τα ανήλικα αγόρια που κατηγορούνται για την υπόθεση παρουσιάζονταν στα social media ως… σκληρά και άγρια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος, που ακόμα αναζητείται από τις αρχές, σχεδίαζε να φτιάξει μέχρι και βίντεο κλιπ τραπ με την σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου. «Δε τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», ανέφερε στις αρχές ο κατηγορούμενος.

«Τους είχα πει να σταματήσουν. Το είχα συζητήσει ότι νιώθω άβολα όταν το κάνουν αυτό και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνουν κι αν μπορούν να το σταματήσουν. Αυτοί παρόλα αυτά δεν ακούγανε και μου λέγανε “εντάξει τελευταία φορά το κάναμε, δεν θα ξαναγίνει”. Εγώ τους πίστευα και ξαναπήγαινα», είπε από την πλευρά του ο 15χρονος. Η τελευταία φορά που βιάστηκε ο 15χρονος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν στις 19 Νοεμβρίου. Τότε που ο μαθητής της Α’ Λυκείου αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριό του. Μόνο που τότε άρχισε το άγριο bullying στο σχολείο: «Στην αρχή μόλις ξέκοψα από την παρέα… με κορόιδευαν στο σχολείο και με φώναζαν ξ… Και το έλεγαν μπροστά σε συμμαθητές μου που δεν ήξεραν γι’ αυτό το θέμα. Έλεγαν μπροστά στους συμμαθητές μου τι μου είχαν κάνει».

Προφυλακιστέοι και οι άλλοι δύο ανήλικοι

Στο μεταξύ το δρόμο για τη φυλακή πήραν δύο ακόμα ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί πέντε. Την παραμονή των Χριστουγέννων προφυλακίστηκαν τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που κλήθηκαν να απολογηθούν για την ίδια υπόθεση, ενώ ο τέταρτος ανήλικος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Μάλιστα, φέρονται να έκαναν λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.

Σχετικά Άρθρα