Ίλιον: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις των γονιών – Οργή στο Twitter για τον βιασμό του 15χρονου

 Ίλιον: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις των γονιών  – Οργή στο Twitter  για τον βιασμό του 15χρονου

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, το tlive μίλησαν οι γονείς ορισμένων εκ των ανήλικων συλληφθέντων και τοποθετήθηκαν ως προς το περιστατικό του βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Στην εκπομπή μίλησε η μητέρα του εμπλεκόμενου στην υπόθεση, η οποία -όπως εξομολογείται- μένει με την οικογένεια της σε άλλο σπίτι, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτή τη μητέρα, τον πατέρα, το παιδί, για όλα αυτά που περνάνε… Πώς μπορεί να σκεφτεί ένα παιδί να κάνει αυτό το πράγμα; Ποιος έδωσε αυτή την ιδέα; Πότε πήγαιναν; Φροντιστήριο έχουν μέχρι τις 10 το βράδυ. Πότε πήγαιναν εκεί;
Εμείς είμαστε 23 χρόνια στην Ελλάδα. Έχουμε αγοράσει ένα σπίτι με πολύ κόπο και τώρα φοβόμαστε να πάμε σπίτι μας. Χθες που πήγε η κόρη μας εκεί, είδε γραμμένη στον τοίχο τη φράση, “θα σε σφάξουμε”. Μηνύματα, συνθήματα, φωτογραφίες του παιδιού μου στο διαδίκτυο… Αυτό το παιδί πως θα βγει εκεί έξω; Μένουμε σε ξένο σπίτι αυτή τη στιγμή. Από την Πέμπτη το πρωί που ήρθαμε στην Ελλάδα, μένουμε σε ξένο σπίτι” λέει η μητέρα του αγοριού.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρονόπουλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου που φέρεται να βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς του 15χρονου, ανέφερε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ότι ο εντολέας του προέρχεται από ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον και ήταν μέλος μίας “παρέας” – όπως τόνισε- και όχι “συμμορίας”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι “όλο αυτό έγινε στο πλαίσιο μίας… ακραίας πλάκας”.

Στην εκπομπή “Tlive” μίλησε και ένας από τους κατηγορούμενος για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επικοινώνησε με το θύμα και του ζήτησε “συγγνώμη” που δεν “μπόρεσε να κάνει κάτι”.

“Πάγωσα. Τρόμαξα για 1-2 δευτερόλεπτα. Φώναξα. Ένιωσα αδύναμος γιατί ήταν πιο πολλοί από εμένα. Το θύμα μάς είπε ότι δεν θέλει να βρεθεί ξανά με κανένα. Εγώ με το θύμα κρατούσαμε επαφή μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Του ζήτησα συγγνώμη που δε μπόρεσα να κάνω κάτι. Του είπα ότι μπροστά μου δε θα ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο, να μη φοβάται. Όταν του ζήτησα συγγνώμη μου απάντησε με ένα απλό “εντάξει”…”.

“Ο 15χρονος δε μίλησε στην οικογένειά του. Το βίντεο έφτασε στα χέρια του ξαδέρφου του και αυτός ενημέρωσε. Εγώ έμαθα ότι ειδοποιήθηκαν οι αρχές στις 21 του μήνα. Ήμασταν ταξίδι με την οικογένειά μου σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης. Μας ενημέρωσε ένας γείτονας ότι μας ψάχνει η αστυνομία. Κλείσαμε εισιτήρια και επιστρέψαμε την επόμενη κιόλας μέρα στην Ελλάδα αλλά είχε ήδη λήξει το αυτόφορο”, καταλήγει ο νεαρός εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

«Δέχονται απειλητικά μηνύματα»

Ο πατέρας μίας εκ των τεσσάρων μαθητριών, που φέρονται να ήταν παρούσες, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου και σημείωσε πως η κόρη του δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό.

“Τα παιδιά τα ήξερε, πηγαίνανε στο γυμνάσιο μαζί. Έχουνε χωρίσει λόγω του λυκείου, γιατί η δικιά μου πάει σε ΓΕΛ ενώ τα άλλα ήτανε στα ΕΠΑΛ. Έτυχε να περάσει, είπε γεια στην παρέα, γιατί τους ήξερε από πριν. Αυτό ήταν. Όχι ότι έκανε παρέα. Χωρίς να ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα, ήξερε ότι μαζεύονται εκεί πέρα, ακούνε μουσική, το είχανε σαν στέκι τους, τίποτα άλλο. Δεν είχε κάποια άλλη σχέση. Αν είχε ακούσει κάτι περίεργο θα το είχε πει πρώτα σε εμάς. Δεν ξέρει τίποτα”, δήλωσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το όνομα της κόρης του έχει διαρρεύσει στα social media και δέχεται απειλές, ενώ η ανήλικη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

“Έχει διαρρεύσει το όνομα της μικρής και της στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνο. Δυστυχώς έχει πάρει τέτοια τροπή το πράγμα που χωρίς να έχει κάνει τίποτα το παιδί βρισκόμαστε να απειλούμαστε και να μην μπορούμε να βγούμε από το σπίτι ή να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Είμαστε τώρα μπλεγμένοι έτσι από το πουθενά και να φοβόμαστε να κυκλοφορήσει έξω το παιδί. Ευτυχώς είναι Χριστούγεννα και δεν χρειάζεται να πάει σχολείο. Αυτό σκεφτόμαστε. Η μικρή είναι χάλια. Κλαίει δύο μέρες τώρα. Δεν μπορούμε να την συνεφέρουμε”, είπε ο πατέρας της μαθήτριας.

Ας δούμε πως αντέδρασαν οι χρήστες στο Twitter

“Δεχόμαστε απειλές” καταγγέλλουν συγγενείς

“Απειλές δέχονται τα παιδιά από το σχολείο. Γράφουν στους τοίχους μπροστά στο σπίτι μας. Από παντού δεχόμαστε απειλές. Ζούμε ένα δράμα”, περιέγραψε μία μητέρα στο MEGA και ανέφερε πως η κόρη της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως καταγγέλλεται, οι συστηματικοί βιασμοί γίνονταν μπροστά στα μάτια της κόρης της κι άλλων 3 κοριτσιών. Οι μαθήτριες Α’ Λυκείου δεν συμμετείχαν στο αποτρόπαιο σεξουαλικό έγκλημα αλλά δεν έκαναν και κάτι για να το αποτρέψουν ή έστω να το καταγγείλουν.

“Είμαστε σε μια φάση ψυχολογικού πολέμου και δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν”, είπε η μητέρα της μαθήτριας.

Τουλάχιστον για τη μία εξ αυτών, αναμένεται μάλιστα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς η μία κοπέλα φέρεται να κατείχε και να διένειμε το επίμαχο βίντεο του βιασμού του 15χρονου συμμαθητή της.

Ο παππούς ενός άλλου κοριτσιού δηλώνει σοκαρισμένος στο “Live News” για το τι συνέβαινε πίσω από την πόρτα του ερειπωμένου σπιτιού στο Ίλιον. “Εμείς πέσαμε από τα σύννεφα μόλις το μάθαμε αυτό”, δήλωσε. Και συνέχισε: “Το κοριτσάκι το δικό μου και τα άλλα τα παιδάκια είναι από το νήπιο μαζί. Ήταν στο δημοτικό και στο Γυμνάσιο και τώρα είναι στο Λύκειο. Έκαναν παρέα τα παιδάκια αυτά μαζί. Από εκεί και πέρα η εγγονή μου έχει κόψει παρέα από τον Ιούνιο. Δεν έκανε παρέα με τα παιδιά αυτά”.

Αν και όπως λέει είχε σταματήσει να κάνει παρέα μαζί τους από τον Ιούνιο, ο 15χρονος την τοποθετεί μπροστά στην σεξουαλική κακοποίηση του με την ίδια πάντως να δηλώνει πως ουδέποτε πήγε στο σπίτι των βασανιστηρίων.

“Δεν είχε καμία συμμετοχή. Από την παρέα έχει κόψει. Την έβαλαν μέσα γιατί ήταν γνωστά, μαζί αυτά τα παιδιά, την βάλανε στην παρέα μέσα την εγγονή μου”, είπε ο παππούς της μαθήτριας.

Η «βεντάλια» των συλλήψεων ίσως δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση.

Την Τετάρτη (28.12.2022) ο Βούλγαρος κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που “οργάνωνε” τους ομαδικούς βιασμούς. 

Σχετικά Άρθρα