Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες με market pass και καλάθι νοικοκυριού”

 Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες με market pass και καλάθι νοικοκυριού”

Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες σχολιάζει ο Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος σε μέτρα όπως το market pass και το καλάθι του νοικοκυριού που αδυνατούν να περιορίσουν το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ισπανίας ανακοίνωσε απόψε ότι μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Εδώ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά τους πολίτες με market pass και το καλάθι του νοικοκυριού. Η πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική αναγκαιότητα», γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα στην Ισπανία

Σημειώνεται πως η Ισπανία ανακοίνωσε την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να εξισορροπήσει – σε ένα βαθμό – την εκτόξευση των τιμών. Η σχετικά ανακοίνωση αποτελεί μέρος μιας νέας σειράς μέτρων αξίας 10 δισ. ευρώ.

Με αυτές ανέρχεται στα 45 δισ. ευρώ το συνολικό κόστος των μέτρων που ελήφθησαν φέτος από την κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει τους Ισπανούς να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού. Αυτό τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου για το 2022.

Τα νέα μέτρα επικεντρώνονται στα διατροφικά προϊόντα, η αύξηση των οποίων μέσα σε έναν χρόνο έφθασε το 15,3% τον Νοέμβριο.

Για τους επόμενους έξι μήνες, «ο ΦΠΑ θα μειωθεί από το 4% στο 0% για όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης», όπως το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα δημητριακά, τόνισε ο Σάντσεθ. Ο ΦΠΑ στο μαγειρικό λάδι και στα ζυμαρικά θα μειωθεί από το 10% στο 5%.

Σχετικά Άρθρα