Ρωσία: Μυστήριο με θάνατο πολιτικού/βιομήχανου που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου – Είχε επικρίνει τον πόλεμο

 Ρωσία: Μυστήριο με θάνατο πολιτικού/βιομήχανου που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου – Είχε επικρίνει τον πόλεμο

Ο «υψηλότερα αμειβόμενος εκλεγμένος πολιτικός της Ρωσίας», ο οποίος είχε επικρίνει τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, βρέθηκε νεκρός μετά από μια «μυστηριώδη πτώση» από μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Ινδία.

Ο πολυεκατομμυριούχος βιομήχανος τροφίμων, Πάβελ Αντόφ, μέλος στο κύριο φιλοπουτινικό κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», βρισκόταν σε ταξίδι για να γιορτάσει τα 66α γενέθλιά του.

Ένας φίλος του στο ίδιο κόμμα του είχε πεθάνει «από καρδιακή προσβολή» την περασμένη Πέμπτη, ενώ ο ζάμπλουτος πολιτικός σκοτώθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Ο παντρεμένος μεγιστάνας, βουλευτής στη νομοθετική συνέλευση της περιφέρειας Βλαντίμιρ, είχε καταγραφεί ως ο υψηλότερα αμειβόμενος εκλεγμένος αξιωματούχος της Ρωσίας για το 2019.

Ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Καλκούτα Αλεξέι Ιντάμκιν δήλωσε στο TASS ότι ο Αντόφ «έπεσε» από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου στην πολιτεία Οντίσα. «Παρακολουθούμε στενά την έρευνα και λαμβάνουμε όλες τις πληροφορίες από την αστυνομία της Οντίσα», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Τον Ιούνιο, ο Αντόφ επέκρινε τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο ως ρωσική «τρομοκρατία» που τραυματίζει Ουκρανούς πολίτες.

Επισήμανε, μάλιστα, ένα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα, λέγοντας: «Ένα κορίτσι ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια, ο πατέρας του κοριτσιού φαίνεται να έχει πεθάνει. Η μητέρα προσπαθεί να ανασυρθεί με γερανό – είναι παγιδευμένη κάτω από μια πλάκα. Για να πούμε την αλήθεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποκαλέσουμε αυτό οτιδήποτε άλλο εκτός από τρόμο».

Προφανώς στη συνέχεια δέχτηκε έντονες πιέσεις, μετά τις οποίες απέσυρε το σχόλιό του και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν “μια ατυχής παρεξήγηση” και ένα “τεχνικό λάθος” και επιμένοντας ότι “πάντα υποστήριζε τον πρόεδρο”.

Σχετικά Άρθρα