Λύτρας για Φραγκούλη: Αν δεν ήταν Ρομά, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός

 Λύτρας για Φραγκούλη: Αν δεν ήταν Ρομά, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός

Στη υπόθεση του θανάσιμου πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου.

Μιλώντας στο Open, ο έμπειρος νομικός μίλησε περί συγκάλυψης από τις αρχές τονιζοντας ότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα. «Κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί μα άλλους συναδέλφους του», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «είχε να κάνει πολλές διαδικασίες -με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός- μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει». Συμπλήρωσε επίσης ότι «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός».

Μάλιστα ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας ότι «οι ίδιες δικαιολογίες είχαν ακουστεί».

Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του 16χρονου ζητώντας -μέσω του δικηγόρου τους- να γίνει πραγματογνωμοσύνη τόσο στα βίντεο που κατέγραψαν το επεισόδιο όσο και βαλιστική εξέταση.

Σχετικά Άρθρα