Τροχαίο στη Ρουμανία: Τα πρώτα λόγια του οδηγού – “Κανείς δεν θα το απέφευγε” – “Είπα δεν θα βγει κανείς ζωντανός”

 Τροχαίο στη Ρουμανία: Τα πρώτα λόγια του οδηγού – “Κανείς δεν θα το απέφευγε” – “Είπα δεν θα βγει κανείς ζωντανός”

Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου μίλησε για πρώτη φορά στο MEGA και περιέγραψε τα δευτερόλεπτα πριν και μετά τη σφοδρή σύγκρουση, η οποία στοίχησε τη ζωή σε έναν 53χρονο από τη Λάρισα, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 24 άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις σοβαρά.

Ο οδηγός του λεωφορείου δίνει τη δική του εκδοχή για το δυστύχημα με την προειδοποιητική πινακίδα για το ύψος.

Οδηγούσε 18 ολόκληρες ώρες. Δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός, εκτός από εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα που αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και να οδηγήσει το τουριστικό λεωφορείο στον όλεθρο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του MEGA.

Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί»

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο» λέει ο οδηγός, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα»

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο, αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα» τονίζει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου.

Σχετικά Άρθρα