Τροχαίο στη Ρουμανία: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο οδηγός – Δύο σοβαρά τραυματίες στα νοσοκομεία

 Τροχαίο στη Ρουμανία: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο οδηγός – Δύο σοβαρά τραυματίες στα νοσοκομεία

Δεκατρείς από τους ανθρώπους που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο το οποίο προσέκρουσε την πινακίδα ορίου για το ύψος, παραμένουν στο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, με τους δύο να νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του OPEN στη Ρουμανία, Αντώνης Τσολναράς, πρόκειται για την 62χρονη γυναίκα η οποία χτες, Σάββατο, αποσωληνώθηκε ωστόσο χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Φλοριάνσκα καθώς και έναν άνδρα που επίσης έπρεπε να μπει στο χειρουργείο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους άλλους τραυματίες καθώς παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα και ενδεχομένως ακόμη και σήμερα να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου σήμερα, Χριστούγεννα, το πρωί επέστρεψε στην Ελλάδα. Χτες το βράδυ βρέθηκε για δεύτερη φορά στο αστυνομικό τμήμα του Βουκουρεστίου μίλησε στην ανακρίτρια και φέρεται να ισχυρίστηκε εκ νέου πως έκανε λάθος το GPS, του έδειξε λάθος διαδρομή από σημείο που κανονικά δεν έπρεπε να περνάνε τα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες ταξιδιώτες για αυτή την τραγωδία.

Για τις ρουμανικές Αρχές θεωρείται ο βασικός ύποπτος για το δυστύχημα. Δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο σε περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες αυτές θα είναι για ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες για 25 άτομα. Μετά τις γιορτές αναμένεται να κληθεί και πάλι από την ανακρίτρια για να δώσει νέα κατάθεση.

Ακόμα και σήμερα Κυριακή, στον δρόμο που έγινε το μοιραίο δυστύχημα παραμένει περιπολικό της ρουμανικής τροχαίας σε 24ωρη βάση και κάνει συστάσεις σε τουριστικά λεωφορεία και φορτηγά μέχρι να γίνει η αποκατάσταση της μπάρας.

Σχετικά Άρθρα