Τα γυρίζει ο Αρναούτογλου για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς – Δεν έρχονται…χιόνια

 Τα γυρίζει ο Αρναούτογλου για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς – Δεν έρχονται…χιόνια

Με καλό καιρό θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, αλλά και την Πρωτοχρονιά.

Παρότι ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, πριν από μερικές ημέρες, είχε προειδοποιήσει για απότομη αλλαγή του καιρού από τις 27-28 Δεκεμβρίου και μετά εξαιτίας ψυχρής αέριας μάζας από τα Βαλκάνια, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος ανέφερε την Παρασκευή (23/12) στο δελτίο καιρού που παρουσιάζει ότι η κρύα μάζα δεν θα κατέβει προς τα Βαλκάνια αλλά θα μεταφερθεί προς τη βορειοανατολική Ευρώπη και έτσι η επόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται πως θα έχει κάτι το ιδιαίτερο για την Ελλάδα

Οι δικές μας πηγές λένε ότι σύμφωνα με κάποια προγνωστικά μοντέλα σοβαρή αλλαγή του καιρού (με κρύο, βροχές και πιθανώς χιόνια) αναμένεται από τις 7 Ιανουαρίου…

ύτογλου

Ήπιος θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα (25/12), θυμίζοντας άνοιξη. Αν και από την Τετάρτη (28/12) περιμέναμε τον χειμώνα να επανέλθει – όπως φαίνεται και από τα τελευταία δεδομένα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου – αυτό θα καθυστερήσει, αφού η θερμοκρασία δεν θα πέσει αρκετά και έτσι δεν θα κάνει τόσο κρύο όσο προβλεπόταν αρχικά.

Ανοιξιάτικα Χριστούγεννα (25/12)

Ο καιρός, ανήμερα τα Χριστούγεννα (25/12), δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα (24/12) και έτσι η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή, με καλές μετεωρολογικές συνθήκες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά άιθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ. Ακόμα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αργία και Ήλιος τη Δευτέρα (26/12)

Το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει ούτε τη Δευτέρα (26/12), καθώς αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ήλιος και την Τρίτη (27/12)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις προβλέπεται και για την Τρίτη (27/12). Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη (28/12)

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν τελικά και την Τετάρτη (28/12), αφού μια ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, αλλά όχι σε τόσο σε μεγάλο βαθμό, και έτσι η θερμοκρασία δεν πρόκειται να πέσει αρκετά παρά μόνο λίγο στα βόρεια.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Επίσης, οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Σχετικά Άρθρα