Υποκλοπές: Νέες αποκαλύψεις ενόψει υπό τη σκιά της… αδιευκρίνιστης ψήφου των δημοσκοπήσεων

 Υποκλοπές: Νέες αποκαλύψεις ενόψει υπό τη σκιά της… αδιευκρίνιστης ψήφου των δημοσκοπήσεων

Οι αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνεχίζονται. Τα πλοκάμια του παρακρατικού μηχανισμού αποδεικνύεται ότι απλώνονται και σε ένα δίκτυο χρηματικών συνδιαλλαγών και εμβασμάτων με εταιρείες διαμεσολαβητές της διακίνησης και χρηματοδότησης του παράνομου λογισμικού. Οι έλεγχοι παγώνουν ή όπου γίνονται από τις αρχές εξελίσσονται σε αδιευκρίνιστες έρευνες.

Τώρα ακόμη και τα θύματα των παρακολουθήσεων αντιλαμβάνονται ότι μοναδικός τρόπο να πέσει φως είναι οι εκλογές.

Το σαββατοκύριακο έρχονται και νέες αποκαλύψεις στον Τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών της ΕΥΠ. Θα είναι ένα ακόμη πρωτοσέλιδο στο μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο υποβάλλεται η κυβέρνηση και το υπουργικό της συμβούλιο.

  • Από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη έχουμε φτάσει πλέον στους τέσσερις παρακολουθούμενους από την υπηρεσία πληροφοριών του κ. Κοντολέοντα και του πρώην γραμματέα και αντ’ αυτού του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη με την ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της και να ανακαλύπτει σε πάροχο την παρακολούθηση του κ. Κύρτσου και του κ. Τέλλογλου.

Ήταν μια πρωτοβουλία των δικαστικών της ανεξάρτητης αρχής που έδωσαν μια ανάσα αξιοπρέπειας στο δικαστικό σώμα εκτελώντας το συνταγματικό τους καθήκον όπως διευκρίνισε ο πρόεδρός της κ. Ράμμος. Ωστόσο πλέον η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτό το ρυθμό και σε αυτό το κλίμα.

  • Όσο κι αν τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση να υποβαθμίζουν το σκάνδαλο και η επιχείρηση συγκάλυψης να γενικεύεται σε όλους τους αρμούς του κράτους, οι αποκαλύψεις είτε με το σταγονόμετρο είτε με ηχηρές εξελίξεις δεν μπορεί να αποτελούν ένα βασικό συστατικό της δημόσιας σφαίρας για πολύ καιρό ακόμη.

Κι αυτό ενώ η δικαιοσύνη θα συνεχίσει να κινείται απελπιστικά αργά και η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμένει δηκτικά να αναζητά ένα Βέλγο εισαγγελέα στην Ελλάδα.

  • «Για να βρεθεί άκρη τις υποκλοπές, πρέπει να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή, φαντάζεστε τι θα γίνει στη χώρα αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί για τέσσερα χρόνια ακόμη» ήταν τα λόγια του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου μετά τη μήνυση που κατέθεσε για τη δική παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Οι δημοσκοπήσεις και ο… δημοσκόπος

Κι όλα αυτά ενώ οι δημοσκοπήσεις ανοίγουν και αυτές με ένα αδιευκρίνιστο τρόπο την ψαλίδα από την αξιωματική αντιπολίτευση δίνοντας την αίσθηση ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια ανάπηρη πολιτική δύναμη. Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει να χάνει έδαφος και να επιστρέφει στα μονοψήφια ποσοστά του τα κέρδη από το σκάνδαλο Qatargate δείχνει να καρπώνεται η ΝΔ.

  • Τα ύποπτα τιμολόγια όμως του δημοσκόπου του Μαξίμου όπως γράφεται από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο παραμένουν συρτάρια και οι έλεγχοι παγώνουν όταν αυτοί όπως εκτιμάται σκοντάφτουν πάνω στις krikel και intellexa του predator.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η τελευταία ειδικά εξέλιξη δεν ήταν παρά η επιβεβαίωση αυτού για το οποίο έχει κατηγορηθεί συστηματικά. Ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν πρόβλημα. Πρόβλημα και στο δείγμα και στο υπόδειγμα διαχρονικά.

  • Μετά την opinion pol με τις αμαρτωλές αναθέσεις από το ψηφιακής πολιτικής ήρθε και η MARC να βάλει το επιστέγασμα της μεθοδικής υποεκτίμησης του ΣΥΡΙΖΑ. Άπο τα πρώτα δείγματα της κυβερνητικής μεθόδευσης συγκάλυψης του σκανδάλου η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε εκλογές.

Ο άμεσα ενδιαφερόμενος και το κόμμα του μιλούσαν τότε για την ανάγκη διαλεύκανσης του σκανδάλου εν κινήσει προς τις εκλογές για να μη μείνει σκιά πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο ίδιος τις απέκλειε στη ΔΕΘ πριν βγει η αλήθεια στο φως, ωστόσο σήμερα ακόμη και ο κ. Λοβέρδος βλέπει ότι αυτό ήταν μάταιο.

  • Η αίσθηση πάντως που εδραιώνεται στην αντιπολίτευση είναι ότι πλέον ό,τι είναι να μάθουμε σε αυτή την ζοφερή υπόθεση θα το μάθουμε μετά τις κάλπες και υπο την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ.

Και το ερώτημα επανέρχεται για ΠΑΣΟΚ. Θέλει την προοδευτική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ για να ληφθούν οι πρωτοβουλίες από την επόμενη κυβέρνηση που θα αποδεσμεύει τις εξουσίες του κράτους από τους θεσμικούς φραγμούς που έβαλε το Μέγαρο Μαξίμου;

Όπως έγραψε ο Νίκος Μπίστης «εμείς την απόσταση που μας αναλογεί την έχουμε σχεδόν διανύσει», το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί;

Σχετικά Άρθρα