Σε 20 ημέρες 248 εκατ. άνθρωποι στην Κίνα, πιθανόν να έχουν κολλήσει COVID-19

 Σε 20 ημέρες 248 εκατ. άνθρωποι στην Κίνα, πιθανόν να έχουν κολλήσει COVID-19

Σχεδόν 37 εκατ. άνθρωποι στην Κίνα ίσως έχουν μολυνθεί από την COVID-19 μέσα σε μία μόνο ημέρα αυτή την εβδομάδα, όπως μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News, επικαλούμενο εκτιμήσεις από την ανώτατη υπηρεσίας υγείας της κυβέρνησης.

Περίπου 248 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν το 18% του πληθυσμού, πιθανόν να έχουν κολλήσει τον ιό τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται τα πρακτικά από εσωτερική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η ταχεία κατάργηση των περιορισμών Covid Zero από το Πεκίνο οδήγησε στην απρόσκοπτη εξάπλωση των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλαγών του όμικρον σε έναν πληθυσμό με χαμηλά επίπεδα φυσικής ανοσίας. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της επαρχίας Σετσουάν, στα νοτιοδυτικά της Κίνας, και της πρωτεύουσας Πεκίνου έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού.

Το πώς η κινεζική ρυθμιστική αρχή υγείας κατέληξε στην εκτίμησή της είναι ασαφές, καθώς η χώρα έκλεισε το πάλαι ποτέ πανταχού παρόν δίκτυο θαλάμων δοκιμών PCR νωρίτερα αυτό το μήνα. Τα ακριβή ποσοστά μόλυνσης ήταν δύσκολο να καθοριστούν σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι δύσκολες εργαστηριακές εξετάσεις αντικαταστάθηκαν από δοκιμές στο σπίτι με αποτελέσματα που δεν συγκεντρώθηκαν κεντρικά.

Οι άνθρωποι στην Κίνα χρησιμοποιούν τώρα γρήγορες δοκιμές αντιγόνου για την ανίχνευση λοιμώξεων και δεν είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν θετικά αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση σταμάτησε να δημοσιεύει τον ημερήσιο αριθμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα