Ηλιούπολη: Ένοχος για την υπόθεση μαστροπείας της 25χρονης ο αστυνομικός – Αθώος για την 19χρονη – Επεισόδια στο δικαστήριο μεταξύ των δυο αποφάσεων

 Ηλιούπολη: Ένοχος για την υπόθεση μαστροπείας της 25χρονης ο αστυνομικός – Αθώος για την 19χρονη – Επεισόδια στο δικαστήριο μεταξύ των δυο αποφάσεων

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για την επονομαζόμενη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στην Ηλιούπολη με βασικό κατηγορούμενο ένα αστυνομικό.

Το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο αστυνομικό με πλειοψηφία 6-1 για την σωματεμπορία της 25χρονης καταγγέλλουσας ενώ κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία 4-3 για την υπόθεση της 19χρονης.Παράλληλα, αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση της 19χρονης ενώ αθωώθηκε και τα αδικήματα που αφορούν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Κατά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό για την 19χρονη, που προηγήθηκε αυτή της ενοχής για την 25χρονη, επικράτησε πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα, με το κοινό να φωνάζει “ντροπή σας σκουπίδια”.

Η διαδικασία διακόπηκε και υπήρξε ένταση με ΜΑΤ να μπαίνουν στον χώρο και να βγάζουν με τη βία έξω το εξαγριωμένο κοινό.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή η έδρα επανήλθε και συνεχίστηκε η διαδικασία, με την ανακοίνωση της καταδίκης του αστυνομικού για την περίπτωση της 19χρονης.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποφάσεων, οι συνήγοροι υπεράσπισης του αστυνομικού ζήτησαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόψει τη διαδικασία, η οποία αφορά την επιβολή των ποινών και να συνεχιστεί στις 8 ή 9 Ιανουαρίου.

“Το δικαστήριο δεν σεβάστηκε το τεκμήριο αθωώτητας. Η απόφαση είναι προϊόν χειραγώγησης. Η προεδρεύουσα δεν άσκησε τα καθήκοντά της” ανέφεραν οι κ. Γκαβέλος και Πανταζής. Ο κ. Γκαβέλος μάλιστα σημείωσε ότι ρόλο στην απόφαση έπαιξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα