Απίστευτο: Τρία χρόνια φυλακή για ληστεία που δεν έκανε ποτέ – Ζήτησε συγγνώμη ο πρόεδρος

 Απίστευτο: Τρία χρόνια φυλακή για ληστεία που δεν έκανε ποτέ – Ζήτησε συγγνώμη ο πρόεδρος

Μία απίστευτη περιπέτεια που θυμίζει κινηματογραφική τραγωδία βίωσε ένας άνδρας ο οποίος έμεινε στη φυλακή για τρία ολόκληρα χρόνια για μια ληστεία που δεν έκανε ποτέ.

Όπως μετέδωσε το Star, η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, όταν στο κέντρο της Αθήνας έγινε μία ληστεία σε ταξί με την απειλή μαχαιριού με αποτέλεσμα ο δράστης να αποσπάσει από τον οδηγό 100 ευρώ και να εξαφανιστεί.

Δώδεκα χρόνια αργότερα και ενώ η υπόθεση φαίνεται πως θα έμπαινε στο αρχείο, ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο πίσω κάθισμα του οχήματος οδήγησε τις Αρχές στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του Σήφη που ήταν το θύμα του λάθους των Αρχών.

Χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει ο άνδρας έμαθε ότι τον βαραίνει η κατηγορία για ληστεία, ενώ το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό τον καταδίκασε σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Ο άτυχος άνδρας για τρία χρόνια βρισκόταν πίσω από τα σίδερα των φυλακών Κορυδαλλού και Δομοκού μέχρι να έρθει η δικαίωσή του από το Εφετείο το οποίο τον κήρυξε αθώο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε συγγνώμη.

Μετά την δικαίωσή του, ο Σήφης κινήθηκε κατά του Δημοσίου ζητώντας χρηματική αποζημίωση, για το λάθος που έκαναν και τον έστειλαν φυλακή και του στέρησαν την ελευθερία του για τρία ολόκληρα χρόνια. Το ποσό που του επιδικάζεται ήταν τελικά 50.000 ευρώ.

«Φυλακίστηκα για κάτι που δεν είχα κάνει. Αυτά τα τρία χρόνια ήταν ότι χειρότερο έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου και ότι χειρότερο μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος. Μου ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος ο πρόεδρος μπροστά στο ακροατήριο και είπε ότι αυτό είναι πρωτόγνωρο.

Επέμενα ότι δεν είμαι εγώ. Δεν με άκουσαν και σε δύο μέρες με προφυλάκισαν. Χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν εισαγγελέα χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν ανακριτή.

Πάω στο πρωτόδικο. Η αστυνομία καλεί να έρθει ο συγκεκριμένος ταξιτζής. Ρωτάει ο πρόεδρος και το δικαστήριο αρκετές φορές αν με γνωρίζει και αν είμαι εγώ αυτός που έκανε την ληστεία. Απάντησε αρνητικά», είπε ο Σήφης μιλώντας για την περιπέτειά του.

Μετά την περιπέτεια που έζησε η ζωή του άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. «Χώρισα με την αρραβωνιαστικιά μου, έκλεισα ένα μαγαζί που ήμουν στα σκαριά. Θεώρησε ο κόσμος ότι ήμουν ένας ληστής, ένας κλέφτης, ένας που σκοτώνει και μαχαιρώνει».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα