Κοριτσάκι 2,5 ετών με κοροναϊό στο νοσοκομείο Κορίνθου σε σοβαρή κατάσταση

 Κοριτσάκι 2,5 ετών με κοροναϊό στο νοσοκομείο Κορίνθου σε σοβαρή κατάσταση

Ένα από τα περιστατικά που δείχνουν πόσο λανθασμένη είναι η κοινή άποψη ότι τα παιδιά δεν είναι ευάλωτα στη λοίμωξη του κοροναϊού, έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου, σήμερα το πρωί (Πέμπτη) διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση κοριτσάκι 2,5 ετών, θετικό στον κοροναϊό.

Το κοριτσάκι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ωστόσο η νόσος εξελίχτηκε σε πολύ βαρύ στάδιο. Επί 3 ώρες, οι γιατροί του νοσοκομείου έδιναν μάχη για να σωθεί το παιδί.  Τελικά, διασωληνώθηκε και μεταφέρεται στη ΜΕΘ του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Ήταν τόση η ένταση και η κρισιμότητα της κατάστασης του παιδιού, ώστε αφού διασωληνώθηκε, οι γονείς παρά την αγωνία τους, ευχαριστούσαν συγκινημένοι τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Οι παιδίατροι εδώ και καιρό προειδοποιούν για την επικινδυνότητα από τις σοβαρές ιώσεις του φετινού χειμώνα και συνιστούν εμβολιασμό των παιδιών, χρήση της μάσκας, αποφυγή του συνωστισμού και άμεση επικοινωνία με τον Παιδίατρο σε περίπτωση εκδήλωσης υψηλού πυρετού και συμπτωμάτων που εμμένουν.

Σχετικά Άρθρα