“Φοβικά σύνδρομα” στην Κατεχάκη

 “Φοβικά σύνδρομα” στην Κατεχάκη

Ο Λευτέρης Οικονόμου δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην “ανθρωπογεωγραφία” της κυβέρνησης. Χαμηλών τόνων και πάντοτε προσεκτικά απών από τις εστίες ανορθόδοξης διαχείρησης που “ανθούν” στον ευρύτερο κυβερνητικό μηχανισμό, όπως και επιχειρησιακά άρτιος, δεν είναι από εκείνα τα στελέχη που θα σηκώσουν το γάντι για να εμπλακούν σε αντιπαραθέσεις.

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό πως ελάχιστα δέχθηκε τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ, στον ΣΥΡΙΖΑ δε αντιμετωπίζεται μάλλον με σεβασμό παρά τις βαθιές διαφωνίες ως προς τον τρόπο που δρα η αστυνομία και εξαιτίας των πολλών περιστατικών καταστολής και βίας.

Όμως, ο μετριοπαθής υφυπουργός δεν δίστασε να αντιδράσει για τις “περίεργες” δηλώσεις του πολιτικού του προϊσταμένου Τάκη Θεοδωρικάκου, όταν ο τελευταίος δύο φορές (Σκάϊ, Realfm) έκανε λόγο για “φοβικά σύνδρομα” της αστυνομίας σχετικά με την εκτέλεση των δύο Αλβανών, μέρα μεσημέρι, στην κατάμεστη καφετέρια και πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, προαναγγέλοντας και την απόδοσή τους στις προσεχείς κρίσεις.

Ο Λευτέρης Οικονόμου εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega (κατόπιν δικού του αιτήματος, απ΄ ότι μαθαίνω) για να χαρακτηρίσει “παραφιλολογία” τα περί “φοβικών συνδρόμων”, να υπερασπιστεί την αστυνομία, και, ουσιαστικά, να διαψεύσει τον υπουργό του!

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αποτελεί “σταθερά” για την κυβέρνηση και διαθέτει από την πρώτη στιγμή πολύ καλές σχέσεις με το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Άλλωστε, στην σύγκρουση του “επιτελικού” κράτους με τον πρώην υπουργό Μιχ. Χρυσοχοϊδη (για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και οι αστυνομικές ταυτότητες), ο κ. Οικονόμου ήταν εκείνος που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για να υιοθετηθεί η καλύτερη λύση. Αυτό δεν είχε ικανοποιήσει, τότε, τον κ. Χρυσοχοϊδη.

Αλλά και με τον κ. Θεοδωρικάκο οι σχέσεις δεν είναι καλές και αποκαλύφθηκε τώρα. Στην Κατεχάκη λένε πως ο υπουργός διακατέχεται περισσότερο από την αγωνία της εκλογής του στον νότιο τομέα -ως …αντίπαλο δέος(;) στον Νίκο Δένδια- και λιγότερο από την τραυματισμένη εικόνα της αστυνομίας.

Γι αυτό και ηταν εκνευρισμένος από το χθεσινί κεντρικό άρθρο (εναντίον του) στα “Νέα”, καθώς και την κριτική που του ασκεί η “Καθημερινή”. Και ίσως φοβάται πως πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα ίσως βρίσκονται “υπερκείμενες” δυνάμεις, ή ανταγωνιστές της εκλογικής του περιφέρειας…

Σχετικά Άρθρα