Στην Ουάσιγκτον ο Ζελένσκι – Συνάντηση με Μπάιντεν, τι θα ανακοινωθεί

 Στην Ουάσιγκτον ο Ζελένσκι – Συνάντηση με Μπάιντεν, τι θα ανακοινωθεί

Στην αμερικανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Είναι το πρώτο του ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την έναρξη του πολέμου. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε το βράδυ (ώρα ΗΠΑ), 8 το πρωί ώρα Ελλάδας ότι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Δήλωση της Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου Volodymyr Zelenskyy της Ουκρανίας:

“Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για να υπογραμμίσει τη διαρκή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Ζελένσκι αύριο, 21 Δεκεμβρίου, στον Λευκό Οίκο, μετά τον οποίο ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα μιλήσει σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου, δείχνοντας την ισχυρή, δικομματική υποστήριξη προς την Ουκρανία. Τριακόσιες ημέρες πριν, η Ρωσία εξαπέλυσε μια βάναυση επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Σε απάντηση, ο Πρόεδρος Μπάιντεν συγκέντρωσε τον κόσμο για να υποστηρίξει τον λαό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει τη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί, μεταξύ άλλων μέσω της παροχής οικονομικής, ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1605443014847086592?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1605443014847086592%7Ctwgr%5E6226d85c4e89067c69c50e7faaeba82cc3773a38%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fhellasjournal.com%2F2022%2F12%2Fse-liges-ores-i-krisimi-episkepsi-zelenski-ston-lefko-iko-gia-sinomilies-me-ton-bainten%2F

Ο ουκρανός πρόεδρος θα μεταβεί στο Καπιτώλιο όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αναφέρει το Punchbowl News που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

  • 14:00 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ καλωσορίζει στον Λευκό Οίκο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy
  • 14:30 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy
  • οβάλ γραφείο
  • 16:30 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ φιλοξενεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy – Ανατολικό δωμάτιο

Θα είναι το πρώτο ταξίδι του ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε χθες Τρίτη τους βουλευτές να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».

Η επίσκεψη του Ζελένσκι συμπίπτει χρονιά με την αναμενόμενη έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται έτοιμος να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Σχετικά Άρθρα