Καϊλή: Εισαγγελική έρευνα στην Ισπανία για τα φερόμενα 28 εκατ. ευρώ στον Παναμά μετά από επώνυμη καταγγελία

 Καϊλή: Εισαγγελική έρευνα στην Ισπανία για τα φερόμενα 28 εκατ. ευρώ στον Παναμά μετά από επώνυμη καταγγελία

Εξελίξεις για την υπόθεση της Εύας Καϊλή μετά από επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών για τραπεζικές καταθέσεις σε τράπεζα του Παναμά.

Στο Twitter αναρτήθηκε επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών, στο γραφείο του Ευρωπαίου εισαγγελέα και στην ισπανική οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς ΑCODAP (Ένωση ενάντια στη Διαφθορά) σχετικά με τους πρωταγωνιστές του Qatargate.

Η ACODAP επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αποδέκτρια της καταγγελίας και του σχετικού υλικού, το οποίο όπως ανέφερε σε ΜΜΕ, διαβίβασε την Δευτέρα (19/12) ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών της Ισπανίας.

  • Η καταγγελία συνοδεύεται από έγγραφα τραπεζικών καταθέσεων, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει ότι σε λογαριασμούς που διατηρούν η Εύα Καϊλή, ο πατέρας της και άλλα σχετιζόμενα πρόσωπα σε τράπεζα στον Παναμά έχουν κατατεθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Qatar Investment Authority.

Έρευνα Βουρλιώτη για τα 28 εκατ. στον Παναμά

  • Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Αντεισαγγελέα ΑΠ ε.τ προκάλεσαν όσα «είδαν» το φως της δημοσιότητας, για τρεις ονομαστικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της στον Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατομμυρίων ευρώ, με το Κατάρ, να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων.

Ο κ. Βουρλιώτης, που έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της Εύας Καϊλή, μόλις ξέσπασε το Qatargate, έχει ήδη δεσμεύσει τους λογαριασμούς της Ευρωβουλευτή, καθώς και λογαριασμούς δύο ΜΚΟ, που ανήκουν στην αδελφή της Μανταλένααναμένεται να επεκτείνει την έρευνα του και στον Παναμά.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο της άρσης τραπεζικού απορρήτου θα αναζητήσει από τις Δικαστικές Αρχές του Παναμά στοιχεία, για τραπεζικούς λογαριασμούς της κ. Καϊλή, ή ακόμη και για θυρίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει ροή 28 εκατομμυρίων από το Κατάρ, στην ίδια και σε μέλη της οικογένειας της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς, που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα, ενώ ανέφερε:

«Ήρθαν στο φως οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους των εμπλεκομένων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου. Τρεις λογαριασμοί από αυτούς που βρέθηκαν στον Παναμά ανήκαν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή και την μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου.

Βρέθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Μαρία Ιγνατιάδου. Σοσιαλιστές μέχρι το μεδούλι οικογενειακώς. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και η κατρακύλα δεν έχει σταματημό. Ας είναι καλά η βελγική δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και ξεσκεπάζει τον βούρκο».

Διαψεύδει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή

O συνήγορος υπεράσπισης της κ. Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμφισβήτησε τη γνησιότητα των εγγράφων και μάλιστα ανέφερε ότι:

«Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες».

  • «Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά» τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητες του» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δημοσιεύματα για 20 εκατ. της οικογένειας Καϊλή σε τράπεζα του Παναμά

  • Τα προηγούμενα 24ωρα, δημοσιεύτηκαν στα social media, ορισμένα έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι βρέθηκαν, συνολικά, πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις λογαριασμούς στον Παναμά που ανήκουν στην Εύα Καϊλή, στον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή και στη μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι το παραπάνω ποσό βρέθηκε σε καταθέσεις από το 2019 και το 2020.

Προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται η εγκυρότητά τους.

Ωστόσο, παρόμοια ανάρτηση έκανε στα social media και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς. Επικαλούμενος τα συγκεκριμένα έγγραφα αναφέρει ότι εντοπίστηκαν 20 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλή, στους λογαριασμούς του πατέρα της 4 εκατ. ευρώ και στης μητέρας της 4 εκατ. ευρώ.

Τα έγγραφα

ευα καιλη, παναμας 28 εκατ ευρω, καταθεσεις
kaili2
kaili3
kaili4
kaili5
kaili6
kaili7
kaili8

Σχετικά Άρθρα