ΗΠΑ: Ισόβια στον “κανίβαλο του Grindr” που δολοφόνησε 25χρονο και έφαγε τους όρχεις του

 ΗΠΑ: Ισόβια στον “κανίβαλο του Grindr” που δολοφόνησε 25χρονο και έφαγε τους όρχεις του

Ένας άνδρας από το Μίσιγκαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής, επειδή δολοφόνησε, ξεκοίλιασε και έφαγε τους όρχεις και άλλα μέρη του σώματος ενός 25χρονου κομμωτή που γνώρισε στο Grindr.

Ο Μαρκ Λατούνσκι, 50 ετών, δήλωσε ένοχος τον Σεπτέμβριο για τη δολοφονία του Κέβιν Μπέικον, 25 ετών, στις 24 Δεκεμβρίου 2019. Οι δικηγόροι του Λατούνσκι είχαν προηγουμένως υποστηρίξει ότι ο άνδρας ήταν ψυχικά άρρωστος και ακατάλληλος για δίκη. Ως αποτέλεσμα της ομολογίας του Λατούνσκι, ο δικαστής της κομητείας Shiawassee, Matthew J. Stewart, ανέλαβε να καθορίσει αν το έγκλημα ήταν φόνος πρώτου ή δεύτερου βαθμού, και αποφάσισε τον Οκτώβριο ότι το έγκλημα χαρακτηρίστηκε ως ο σοβαρότερος προμελετημένος φόνος πρώτου βαθμού, όπως αναφέρει το Advocate.com. Την Πέμπτη, καταδίκασε τον Λατούνσκι στη μέγιστη ποινή που επιτρέπει ο νόμος του Μίσιγκαν. Το Μίσιγκαν κατάργησε τη θανατική ποινή το 1963.

“Μέσα στο άρρωστο, διεστραμμένο μυαλό σου, μάλλον δεν πιστεύεις ότι έκανες κάτι κακό”, έγραψε η μητέρα του θύματος σε δήλωσή της που διαβάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία για την επιβολή της ποινής. “Αυτά τα Χριστούγεννα, ελπίζω να υποφέρετε όπως εμείς”.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Μπέικον, ένας επιτυχημένος κομμωτής και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Michigan-Flint, είχε πει στον συγκάτοικό του την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019 ότι θα συναντούσε έναν άνδρα με τον οποίο μιλούσε στο Grindr.

Ο Μπέικον δηλώθηκε ως αγνοούμενος την επόμενη ημέρα, αφού δεν εμφανίστηκε στο σπίτι των γονιών του στο Φλιντ για πρωινό με την οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα του το επόμενο Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, στο Bloomfield Township, σε απόσταση άνω των 20 μιλίων από το σπίτι του.

Το γυμνό σώμα του Μπέικον βρέθηκε κρεμασμένο από τους αστραγάλους στα δοκάρια του υπογείου του Λατούνσκι, με μαχαιριές στην πλάτη και τον λαιμό και το σώμα του ακρωτηριασμένο.

Οι αστυνομία είχε βρεθεί στο σπίτι του άλλες δύο φορές

Ο Λατούνσκι δεν ήταν άγνωστος στην τοπική αστυνομία, η οποία είχε κληθεί στην κατοικία του πολλές φορές τους δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του Μπέικον. Τον Οκτώβριο, ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη δήλωσε στο κέντρο άμεσης βοήθειας ότι είχε ξυπνήσει και είχε βρεθεί αλυσοδεμένος στο υπόγειο, πιστεύοντας ότι τον είχαν ναρκώσει. Η αστυνομία έλαβε μια δεύτερη κλήση στο 100 ένα μήνα αργότερα, τον Νοέμβριο, αφού ένας αιμόφυρτος και τρομοκρατημένος άνδρας είχε ζητήσει βοήθεια από τον γείτονα του Λατούνσκι. Ο Λατούνσκι βρέθηκε να φοράει μόνο ένα δερμάτινο κιλτ σε αυτό το περιστατικό, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κανένα από τα δύο περιστατικά.

Ο Λατούνσκι παντρεύτηκε δύο φορές, οι οποίες κατέληξαν σε διαζύγιο. Η πρώην σύζυγός του, Έμιλι Λατούνσκι, είχε καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο τον Αύγουστο του 2019 με την οποία ζητούσε να ανασταλεί το δικαίωμα πρόσβασής του στα παιδιά τους. Η αίτηση ανέφερε ότι είχε διαγνωστεί αρκετά χρόνια νωρίτερα με σοβαρή κατάθλιψη, παρανοϊκή σχιζοφρένεια και χαρακτηριστικά διαταραχής προσωπικότητας και ότι συχνά δεν έπαιρνε τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα για μη καταβολή διατροφής και πέρασε τέσσερις ημέρες στη φυλακή.

Μετά το διαζύγιό τους, ο Λατούνσκι παντρεύτηκε τον πρώην σύζυγό του Τζέιμι Άρνολντ. Το ζευγάρι στη συνέχεια χώρισε τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον Άρνολντ να λέει ότι έμαθε για την ψυχική ασθένεια του Λατούνσκι μόνο αφού η Έμιλι του έκανε μήνυση για τη διατροφή του παιδιού. Ισχυρίστηκε ότι ο Latunski του είπε ότι τα παιδιά δεν ήταν δικά του. Εξέφρασε επίσης σοκ όταν έμαθε ότι ο Λατούνκι κατηγορήθηκε για φόνο.

“Ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν πίστευα ότι θα ήταν ικανός να κάνει ένα τόσο φρικτό έγκλημα”, δήλωσε ο Άρνολντ μετά τη σύλληψη του Λατούνσκι το 2019.

Σχετικά Άρθρα