Gazprom: Αποκαταστάθηκε η ροή αερίου προς Ευρώπη μετά την έκρηξη στον αγωγό

 Gazprom: Αποκαταστάθηκε η ροή αερίου προς Ευρώπη μετά την έκρηξη στον αγωγό

Μέσα σε ελάχιστες ώρες από την έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου, που τροφοδοτεί την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, αποκαταστάθηκε πλήρως η ροή. Όπως ανακοίνωσε η Gazprom την Τρίτη (20/12), το φυσικό αέριο παρέχεται στους πελάτες πλήρως μέσω παράλληλων αγωγών μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε τμήμα αγωγού.

Η έκρηξη έγινε κοντά στο Kalinino, περίπου 150 χλμ. δυτικά της πόλης Καζάν του Βόλγα στην κεντρική Ρωσία. Σκοτώθηκαν τρία άτομα και απείλησε να διαταράξει μέρος του περιορισμένου όγκου ρωσικού φυσικού αερίου που εξακολουθεί να φτάνει στην Ευρώπη παρά τις οικονομικές επιπτώσεις από τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία.

«Το κατεστραμμένο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου εντοπίστηκε αμέσως. Το αέριο μεταφέρεται στους καταναλωτές πλήρως μέσω παράλληλων αγωγών φυσικού αερίου», ανέφερε σε δήλωση η Gazprom Transgaz Nizhny Novgorod, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η ροή φυσικού αερίου μέσω του τμήματος «Urengoy-Tsentr-2» του αγωγού Urengoi-Pomary-Uzhhorod, που μεταφέρει αέριο από την Αρκτική της Ρωσίας στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, σταμάτησε την Τρίτη (ώρα 10:50 GMT), σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Όλεγκ Νικολάγιεφ, κυβερνήτης της περιοχής Τσουβάσια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν, ενώ ένας άλλος, ένας οδηγός, υπέστη σοκ.

Ο Νικολάγιεφ είπε ότι οι αρχές προσπαθούν να διερευνήσουν πότε μπορεί να ξαναρχίσουν οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του κατεστραμμένου τμήματος.

Σχετικά Άρθρα