Αρναούτογλου: “Βλέπει” καλό καιρό τα Χριστούγεννα – Χιόνι ούτε στα χιονοδομικά

 Αρναούτογλου: “Βλέπει” καλό καιρό τα Χριστούγεννα – Χιόνι ούτε στα χιονοδομικά

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς Χριστούγεννα με ήπιο καιρό τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου που έκανε και μία ανάρτηση στα social media.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως «το τρέξιμο του αμερικάνικου μοντέλου GFS για τα τέλη του φετινού Δεκέμβρη που βγήκε πριν από λίγη ώρα, έχει πάααρα πολλές ομοιότητες με την αναλογική εκτίμηση που όμως «βγήκε» πριν από ένα 20ήμερο, στις 30 Νοέμβρη. Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει η αναλογική και στο φινάλε του Δεκέμβρη και του έτους!»

Βέβαια, στα σχόλια των αναγνωστών τού υπενθυμίζουν πως η πρόβλεψή του στις αρχές του μήνα Δεκεμβρίου για τα Χριστούγεννα…ήταν διαφορετική.

Για το Σάββατο ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε: «Φαίνεται ότι θα είναι ανοιξιάτικο με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μία συννεφιά ίσως την έχουμε στα Δυτικά, Κεντρικά και τα Βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία συννεφιά δύσκολα να δώσει κάτι το σημαντικό με τους ανέμους από νότιες γενικά διευθύνσεις στα 4, τοπικά έως και 5 μποφόρ. Θα αυξηθεί η υγρασία και γενικότερα και το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας, αν όχι σε όλες, θα παραπέμπει σε ανοιξιάτικο καιρό. Για τα Χριστούγεννα φαίνεται ότι αναμένεται καλός καιρός και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και αρκετά μαλακός.

Σε σχέση με τις θερμοκρασίες ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε: Προς Σάββατο βλέπουμε ότι θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία. 15αρια, 17αρια. Και όπως σας είπα τα Χριστούγεννα δεν αποκλείεται να έχουμε και μία νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας».

«Κατά πάσα πιθανότητα ανήμερα των Χριστουγέννων πάνω κάτω θα είναι έτσι αρκετά ήπιος ο καιρός με θερμοκρασίες σχετικά ανεβασμένες. Δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικά και 15αρια, 16αρια. Υπάρχει όμως ένα 60% μετέπειτα την εξέλιξη να παραμένει πάνω κάτω ο καιρός ήπιος και μαλακός χωρίς φαινόμενα και να 40% των προγνωστικών στοιχείων θέλει κάποιες αλλαγές στον καιρό. Ή μάλλον από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και μετέπειτα», ανέφερε ακόμα

Σχετικά Άρθρα