Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται για ένα τρίμηνο η επιδότηση – Δηλώσεις Σταϊκούρα

 Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται για ένα τρίμηνο η επιδότηση – Δηλώσεις Σταϊκούρα

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται για ένα τρίμηνο η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο επόμενο έτος είναι απολύτως εφικτός, ενώ σημείωσε ότι την Τετάρτη 21/12 “εκτός από τα 500 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν στους αδύναμους συμπολίτες μας, θα καταβληθεί και μια γενναία δόση του επιδόματος θέρμανσης, ύψους 190 εκατ. ευρώ”.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τη χορήγηση της ενίσχυσης των νοικοκυριών στα καταστήματα τροφίμων. Επανέλαβε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 16.000 για ένα άτομο, 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και προσαυξάνεται κατά 5.000 ανά άτομο.

Το μέτρο θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο (η πρώτη καταβολή, πίστωση στην κάρτα θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου) και για έξι μήνες. Αν ο πολίτης δεν εξαντλείσει το ποσό που θα μπαίνει ως επιδότηση στην κάρτα το ποσό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα, δεν χάνεται. Για τους ηλικιωμένους, η διαδικασία μπορεί να γίνει όπως έγινε και με το fuel pass από το gov.gr.

Σχετικά Άρθρα