Καϊλή: Η κίνηση που την ενοχοποιεί και η καταγγελία για την ψήφο “φάντασμα”

 Καϊλή: Η κίνηση που την ενοχοποιεί και η καταγγελία για την ψήφο “φάντασμα”

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ένα βασικό “αγκάθι” μπορεί να επηρεάσει την απόφαση που θα πάρουν οι δικαστές για την Εύα Καϊλή, ενόψει της απολογίας της την ερχόμενη Πέμπτη (22.12.2022). Αυτό δεν είναι άλλο από τη βαλίτσα με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της.

  • Ειδικότερα, αυτό που αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση για την Εύα Καϊλή είναι για ποιον λόγο δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές αλλά τον πατέρα της εφόσον ήξερε ότι στο σπίτι της υπάρχει βαλίτσα με χρήματα.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρώτα συνελήφθη ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, μετά είδε τα δημοσιεύματα για το Κατάρ και ζήτησε από τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τη βαλίτσα και να την παραδώσει στον Αντόνιο Παντσέρι. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κρίνει πολλά την ερχόμενη Πέμπτη.

Η πλευρά της Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι έχει μεταφερθεί λάθος η κατάθεσή της, επειδή η ίδια τόνισε ότι “υπέθετε” πως υπήρχαν χρήματα στη βαλίτσα. Αλλά, το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ενέπλεξε και το Μαρόκο στην κατάθεσή του, φανερώνει ότι η έρευνα έχει αρκετή πορεία ακόμα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο στόχος της Εύας Καϊλή είναι να αποδείξει ότι δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες εκτός του Κατάρ ώστε αν αποφυλακιστεί να μην δείξει ότι θα μπορεί να επηρεάσει την έρευνα, αφού οι βελγικές Αρχές έχουν κατασχέσει το κινητό και τον υπολογιστή της.

Επιπλέον, αναμένεται να υποστηρίξει πως όλα τα ταξίδια της στο Κατάρ ήταν σε γνώση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και ποτέ δεν έδρασε μόνη της.

Η καταγγελία για την ψήφο “φάντασμα” της Εύας Καϊλή

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την ψήφο της Εύας Καϊλή σε επιτροπή της Ευρωβουλής για το Κατάρ, στην οποία δεν ήταν καν μέλος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και το έγγραφο που δημοσιεύτηκε.

Πηγή των Σοσιαλιστών μίλησε στο MEGA, λέγοντας ότι κάποιοι ευρωβουλευτές έκαναν εσωτερική καταγγελία στην ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών, όταν ανακάλυψαν ότι υπήρχε παραπάνω ψήφος, η οποία ήταν της Εύας Καϊλή.

  • Κατήγγειλαν το γεγονός και ζήτησαν να μάθουν για ποιον λόγο ψήφισε, με την ίδια πηγή να προσθέτει ότι ενώ η Εύα Καϊλή ψήφισε “κρυφά”, δεν κάθισε καν μαζί με τους σοσιαλιστές αλλά με “άλλους”.

Σχετικά Άρθρα