Υπ. Εργασίας: Πάγωμα επιτοκίων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία

 Υπ. Εργασίας: Πάγωμα επιτοκίων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία

Προτείνεται διάταξη με την οποία παγώνουν αναδρομικά από τις 13 Σεπτεμβρίου 2022 και για ένα χρόνο τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που υπάγονται προς ρύθμιση.

Το «πάγωμα» για ένα χρόνο των επιτοκίων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που υπάγονται σε ρύθμιση προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Σπίτι μου».

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προτείνεται διάταξη με την οποία «παγώνουν» αναδρομικά από τις 13 Σεπτεμβρίου 2022 και για ένα χρόνο τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που υπάγονται προς ρύθμιση.

Στόχος της διάταξης – που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης ρύθμισης του Υπουργείου Οικονομικών για τα επιτόκια των ρυθμίσεων προς την Εφορία – είναι να αποτραπεί η δυσβάσταχτη επιβάρυνση των πολιτών που έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και επιθυμούν να τις ρυθμίσουν.

Σχετικά Άρθρα