Ανδρουλάκης: Το “διαζύγιο” με Καϊλή έγινε στις 26 Ιουλίου- Γιατί δεν την διέγραψε τότε

 Ανδρουλάκης: Το “διαζύγιο” με Καϊλή έγινε στις 26 Ιουλίου- Γιατί δεν την διέγραψε τότε

Από τις 26 Ιουλίου είχαν “παγώσει” οι σχέσεις ανάμεσα στην Εύα Καϊλή και ουσιαστικά είχαν ληφθεί οι αποφάσεις που την έθεταν εκτός κόμματος. Αυτό επισήμανε σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Εξήγησε όμως ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και το γεγονός ότι η Ε. Καϊλή ήταν μέλος της Επιτροπής PEGA που ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών δεν επέτρεπαν την διαγραφή της.

Αιτία για το πάγωμα των σχέσεων ήταν η στάση που τήρησε η Εύα Καϊλή στο ζήτημα των υποκλοπών, υποβαθμίζοντας το ζήτημα αυτό παρά το γεγονός ότι είχε πέσει θύμα παρακολούθησης ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα πολιτικά το ΠΑΣΟΚ χρέωσε τότε στην Ε. Καϊλή ότι ουσιαστικά έπαιξε το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν προέβη σε περεταίρω ενέργειες, παρότι ενημέρωσε του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την διάσταση απόψεων καθώς και για το ότι η Ε. Καϊλή δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο βασικές αιτίες – όπως εξήγησε ο Ν. Ανδρουλάκης- ήταν αφενός η εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία για την διαγραφή ενός αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου και αφετέρου το ότι οποιαδήποτε κίνησή του θα εκλαμβάνονταν ως παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής PEGA. Όσον αφορά το σενάριο διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος επισήμανε την παραδοξολογία που θα προέκυπτε εάν η Ε. Καϊλή δεν ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά παρέμενε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και αντιπρόεδρος του Ε.Κ.

Σε κάθε περίπτωση σε πολιτικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ – πάντα σύμφωνα με τον Ν. Ανδρουλάκη – κατέστησε σαφέστατη την θέση του και ενημέρωσε τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Επίσης σημείωσε ότι από τις 26 Ιουλίου η Ε. Καϊλή δεν μετείχε σε κανένα από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Ενώ συνεδρίασε τόσο η ευρωομάδα όσο και η ΚΠΕ του κόμματος.

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι το κόμμα του αναζητεί ένα “καλό διψήφιο ποσοστό” δίχως να προσδιορίσει επακριβώς ποιο είναι αυτό. Επισήμανε πάντως πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί με βάση το συνολικό ποσοστό που θα λάβουν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα