Τα πρόσωπα, αχ τα πρόσωπα- Και οι ανοχές των ηγεσιών…

 Τα πρόσωπα, αχ τα πρόσωπα- Και οι ανοχές των ηγεσιών…

Παιχνίδια της τύχης; Τον Φεβρουάριο του 2018, με την Ν.Δ (αξιωματική αντιπολίτευση) να μην αφήνει ούτε καρφίτσα να πέφτει κάτω για τον βίο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Πειραιώς εξαπέλυε δριμεία επίθεση κατά του (τότε) Μεγάρου Μαξίμου γιατί η υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου “συνελήφθη” να εισπράττει (ΝΟΜΙΜΩΣ) επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ. Η λογικότατη μομφή κατά της υφυπουργού αφορούσε στο γεγονός ότι ήταν εύπορη και για λόγους πολιτικής ηθικής έπρεπε να μην κάνει χρήση του δικαιώματος.

Για λόγους πολιτικής ευθιξίας, η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε. Και όχι μόνο αυτό, συμπαρέσυρε σε παραίτηση και τον σύζυγό της και υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. Την ενορχήστρωση της επίθεσης της Ν.Δ για το νόμιμο αλλά μη ηθικό επίδομα είχε αναλάβει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη!

Τώρα, είναι η ίδια που για το παρανόμως (κατά την γενική εισαγγελέα του ΕΚ) ληφθέν επίδομα ενός “εξαφανισμένου” συνεργάτη της, εξωθείται σε απώλεια της κομματικής της ιδιότητας και (προσωρινή;) αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή της στο οποίο ανακοινώθηκε προ ημερών με κάθε επισημότητα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Κι εκεί που η Ν.Δ έσπευδε να καταγγείλει σύμπαν το “ευρω-σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ και εν γένει την συγκεκριμένη πολιτική ομάδα στο ΕΚ (με πύρινη προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΕΛΚ) για την σκανδαλώδη υπόθεση της Εύας Καϊλή, είναι η ίδια που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το περιστατικό με την δική της προβεβλημένη και δραστήρια ευρωβουλευτή.

Εάν, όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, το σκάνδαλο με τον εισπράκτορα κόκκινων δανείων Ανδρέα Πάτση στοίχισε μισή έως μία μονάδα στη Ν.Δ, μένει να διαπιστώσουμε πόσο θα στοιχίσουν, στο μεν ΠΑΣΟΚ το θέμα Καϊλή, στο δε κυβερνών κόμμα η (άλλης τάξης, είναι αλήθεια) περίπτωση Σπυράκη.

Τα πρόσωπα και οι συμπεριφορές τους παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στο πώς η κοινή γνώμη προσλαμβάνει τα της πολιτικής. Οι μομφές του χθες κατά των πολιτικών αντιπάλων επιστρέφουν συχνά ως μπούμερανγκ- αυτό θα μπορούσε να το σκεφτεί, τώρα, η Μαρία Σπυράκη, ανακαλώντας στη μνήμη της όσα της ζητήθηκαν να πει για την (μάλλον αθώα, τελικά) περίπτωση της Ράνιας Αντωνοπούλου. Και τι αξία έχει πιά ο θόρυβος για το “ο Πολάκης καπνίζει”, όταν “σκάει” το σκάνδαλο Πάτση (ειρήσθω εν παρόδω, ο “αψύς” ήταν που το αποκάλυψε);

Έχει άδικο, τελικά, ο Χάρης Καστανίδης όταν διατυπώνει αιχμές (προς τον Νίκο Ανδρουλάκη) για την διαγραφή Καϊλή, ως αντίδραση “τεθλιμμένων συγγενών”;

Σχετικά Άρθρα