Οι τρεις περιοχές που ανησυχούν τους σεισμολόγους

 Οι τρεις περιοχές που ανησυχούν τους σεισμολόγους

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 επιβεβαίωσε ότι έχει ενημέρωση (από τον διευθντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη) για περιοχές σε σεισμική διέγερση, όπως οι Αλκυονίδες, τα Ιόνια Νησιά, η Κρήτη.

«Ο ελληνικός χώρος χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά το πότε θα γίνει ένας σεισμός. Στον ελληνικό χώρο έχουμε υψηλή σεισμική επικινδυνότητα. Εξετάζουμε πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες που εξελίσσονται σε κάθε περιοχή της χώρας, κυρίως στα σημεία που έχουμε κάποια προϊστορία ή έχουμε κάποια υποψία ότι μπορεί να εκδηλωθεί μία μεγάλη σεισμική δραστηριότητα» δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Και συνέχισε: «Η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου δυστυχώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Μετά από τις οδηγίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η επιτροπή αυτή απαρτίζεται πλέον από πέντε άτομα, τα οποία είναι ευκίνητα, θα παίρνουν γρήγορα αποφάσεις, θα ενημερώνουν την πολιτεία, θα ενημερώνουν τους φορείς. Αυτή η επιτροπή είναι επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου και σεισμικής διακινδύνευσης. Η επιτροπή συστήθηκε πριν από 20 περίπου ημέρες και έχουμε ήδη συνεδριάζει. Θα συνεδριάζουμε κάθε 10 ημέρες περίπου. Από τα αρμόδια όργανα θα ζητηθούν κάποιες παρεμβάσεις γενικότερου χαρακτήρα».

Σχετικά Άρθρα