Μετά την Σπυράκη: Θα ηγηθεί ο Μητσοτάκης του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης;-Το “εμπόδιο” Καραμανλή…

 Μετά την Σπυράκη: Θα ηγηθεί ο Μητσοτάκης του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης;-Το “εμπόδιο” Καραμανλή…

Φωτό/ΑΠΕ: Από παλαιότερη κομματική εκδήλωση της Ν.Δ

H αναγκαστική απόσυρση της υποψηφιότητας της Μαρίας Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης αναγκάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, το Μέγαρο Μαξίμου να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του για την εξαιρετικά κρίσιμη αυτή εκλογική περιφέρεια.

Η Θεσσαλονίκη ήταν παλαιότερα νεοδημοκρατικό “κάστρο”, όμως πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε, και η αδυναμία της Ν.Δ να εκλέξει δικό της δήμαρχο στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές (Ν.Ταχιάος) και η επικράτηση του “ανεξάρτητου” Κ. Ζέρβα, έδειξε τα όρια και τις μεταβολές στο εκλογικό σώμα. Η Μαρία Σπυράκη θα ήταν μία δυνατή υποψηφιότητα, τώρα, όμως, η Ν.Δ πρέπει να αναζητήσει ένα ισχυρό όνομα (Γκιουλέκας, Κούβελας,Καλαφάτης είναι άνετα εκλέξιμοι) για το ψηφοδέλτιο.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται ακόμα και να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδέλτιου στην Α’ Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να ανακτηθούν οι γαλάζιες δυνάμεις και να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική δημοσκοπική ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, όσο και κάποια διόλου απίθανη έκπληξη με την Αφροδίτη Λατινοπούλου (σαρξ εκ της σαρκός της υπερδεξιάς τάσης της Ν.Δ) που κατέρχεται με το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Για να συμβεί, όμως, αυτό, πρέπει να αποφασίσει ο Κώστας Καραμανλής να συνταξιοδοτηθεί πολιτικά. Παλαιότερα ο πρώην πρωθυπουργός άφηνε να εννοηθεί πως θα κλείσει τον κοινοβουλευτικό του βίο, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις (υποκλοπές) και η ρευστή κατάσταση στο εσωτερικό της παράταξης, λέγεται πως τον οδηγούν σε αναθεώρηση. Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, ο Κώστας Καραμανλής να είναι εκ νέου υποψήφιος και ως πρώην πρωθυπουργός να πάρει μία από τις έδρες που θα εκλέξει η Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη.

Θα ήταν, λοιπόν, τουλάχιστον άκομψο να επιλέξει ο πρωθυπουργός να κατέλθει στην εκλογική περιφέρεια στην οποία εκλέγεται ανελλιπώς από το 1989 ο πρώην πρωθυπουργός…

Σχετικά Άρθρα