Γιάννης Μαντζουράνης: “Έρχεται μήνυση κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ”

 Γιάννης Μαντζουράνης: “Έρχεται μήνυση κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ”

Την κατάθεση μηνύσεων κατά συγκεκριμένων προσώπων της ΕΥΠ προκειμένου να «καταστούν ελεγχόμενοι» προανήγγειλε, μιλώντας στο «Κόκκινο» ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Ερωτηθείς ειδικά για την εισαγγελέα της ΕΥΠ και το κατά πόσον μπορεί να καταστεί από ελέγχουσα ελεγχόμενη, ο Γιάννης Μαντζουράνης απάντησε καταφατικά, υπενθυμίζοντας ότι μεταξύ άλλων, είναι και δικηγόρος του Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος έχει βρεθεί στην λίστα των παρακολουθήσεων. «Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταθέσουμε μηνύσεις σε βάρος τριών συγκεκριμένων προσώπων με ονοματεπώνυμο, ώστε να αναγκαστούν να δώσουν στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας την εισαγγελέα Βλάχου, αλλά και τον τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

«Δεν φτάνουν οι μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου», επέμεινε, σημειώνοντας με νόημα ότι «η Δικαιοσύνη όπου θέλει κινείται με ταχύτητα». «Μπορεί να μην κλώθει, που είπε ο κ. Τζαβάρας, αλλά γνέθει», συνέχισε σκωπτικά, τονίζοντας ότι «έκανε έρευνα σε 6 σπίτια μετά 6 μήνες»: «Είναι δυνατόν να τους αφήνουμε (σ.σ. τους ύποπτους) να κάνουν ό,τι θέλουν για 6 μήνες;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Μαντζουράνης, προσθέτοντας: «Μετά λέμε ότι δεν βρίσκουν στοιχεία;». Επίσης, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΥΠ είναι ελεγχόμενη σε αυτή την ιστορία, ο κ. Μαντζουράνης διερωτήθηκε γιατί η Εισαγγελία ψάχνει απαντήσεις από την ΕΥΠ και όχι από τους παρόχους. «Ο πάροχος έχει ευθύνες. Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να πάει να ζητήσει στοιχεία από τον δολοφόνο, αλλά από τον μάρτυρα της δολοφονίας», κατέληξε ο Γιάννης Μαντζουράνης. 

Τέλος, σε σχέση με τη γνωστοποίηση του φύλλου της εφημερίδας Documento στην αρμόδια εισαγγελέα Τριανταφύλλου, που είχε δηλώσει ότι δεν είναι σε γνώση της το δημοσίευμα για παρακολούθηση Χατζηδάκη, ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη υπογράμμισε ότι «ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν αγοράζεται, αλλά κατακτάται»…

Σχετικά Άρθρα