Ειδικό Δικαστήριο/Βερύκιος: “Ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών στοχοποίησαν το Νίκο Παππά”

 Ειδικό Δικαστήριο/Βερύκιος: “Ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών στοχοποίησαν το Νίκο Παππά”

Ακόμα δύο μάρτυρες, ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, Δήμος Βερύκιος και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τοξότης Α.Ε., Γιώργος Μπασιάς, δεν είδαν και δεν άκουσαν τον Νίκο Παππά στην προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια και να αποκτήσει κανάλι.

Για «στοχοποίηση», του Νίκου Παππά από τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών την περίοδο χορήγησης τηλεοπτικών αδειών και της διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού, έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Δ. Βερύκιος, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μαντζουράνη, Θεόδωρου Μαντά και Βασίλη Γεωργακόπουλου κατέθεσε για την επίμαχη περίοδο ότι «στη στρατηγική μας να ρίξουμε τον διαγωνισμό (σ.σ. για τις τηλεοπτικές άδειες), έπρεπε να στοχοποιήσουμε τον Ν. Παππά για να εικονοποιήσουμε την οργή».

Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του πρώην ιδιοκτήτη του ALPHA, Δημήτρη Κοντομηνά, πρόσθεσε δε ότι «οι καναλάρχες συναντώνται, μιλάνε, έχουν κοινή στρατηγική κάποιες φορές. Ο Ν. Παππάς τιμωρήθηκε από τους έχοντες τη δύναμη και την εξουσία των media».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Δ. Βερύκιος επεσήμανε ότι δεν είδε ποτέ τον κ. Παππά στον Alpha. «Δεν είχε μιλήσει ο Κοντομηνάς μαζί του. Τον μισούσε (σ.σ. λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες), τον είχε κάνει εχθρό».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο γνωστός δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι «δεν έχω ούτε ένα στοιχείο κατά του Ν. Παππά για να του τη “ρίξετε”».

«Το ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα κλείστηκε μετά από επικοινωνία των δύο. Ο Καλογρίτσας τηλεφώνησε πρώτος. Μετά το ραντεβού, ο Κοντομηνάς μου είπε: Τελικά, ο Καλογρίτσας δεν είναι “δικός” τους (σ.σ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ)», επεσήμανε ο Δ. Βερύκιος.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα και υψηλόβαθμο στέλεχος της Τοξότης ΑΕΓιώργος Μπασιάς ο οποίος παρά τις περί του αντιθέτου προηγούμενες αναφορές του, δεν προσκόμισε κάποιο στοιχείο για τη δήθεν εμπλοκή του Ν. Παππά στη συνεργασία Χούρι – Καλογρίτσα.

Σύμφωνα δε με τους συνηγόρους του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για το πώς αναφέρεται σε «ρόλο Παππά», ο ίδιος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό.

«Μια ακόμα συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Μόνο νέο στοιχείο η στοχοποίηση του Ν. Παππά από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, εκτός από τους πολιτικούς του αντιπάλους», τονίζουν οι συνήγοροι Γ. Μαντζουράνη, Θ. Μαντά και Β. Γεωργακόπουλου.

Σχετικά Άρθρα