Σταϊκούρας: “Θα μελετήσουμε τις προτάσεις των Τραπεζών” – “Είμαστε συνεπείς, μειώνουμε φόρους”

 Σταϊκούρας: “Θα μελετήσουμε τις προτάσεις των Τραπεζών” – “Είμαστε συνεπείς, μειώνουμε φόρους”

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με τον τρόπο που θα κινηθεί η οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές άρα είμαστε συνεπείς και ταυτόχρονα δίνουμε επιδόματα σε αυτούς που έχουν ανάγκη» είπε ακόμα.

Σχετικά με όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ για άνοδο των επιτοκίων και το τι σημαίνει αυτό για την ελληνική Οικονομία,

O υπουργός Οικονομικών στην συνέχεια σχολίασε στην ΕΡΤ όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ για άνοδο των επιτοκίων και το τι σημαίνει αυτό για την ελληνική Οικονομία. «Όλα αυτά που είπε η Λαγκάρντ έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό».

Για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας το 2023 είπε ότι οι συνταξιούχοι από την αρχή του έτους θα δουν αύξηση του 7,75% και ότι θα υπάρξει και τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Για την συνάντηση με τραπεζίτες κι αν τον ικανοποιεί το σχέδιο που ανακοίνωσαν οι τράπεζες, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «Θα το μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα αλλά δεν είναι αρκετό».

Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι εφικτή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023 και ξεκαθάρισε ότι «κανένας οίκος αξιολόγησης δεν θέτει θέμα εκλογών».

Για την υπόθεση Σπυράκη, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έχει δοθεί η απάντηση από την ίδια την κ. Σπυράκη και από το κόμμα της ΝΔ. «Είναι ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχετικά Άρθρα